Liepos 25-osios vakarą į Mykolajivo srities pakrante bangos išmetė nežinomo tipo mina, kuri sprogo. Nuo sprogimo bangos išbyrėjo kelios dešimtys poilsio objekto pastatų langų.

Liepos 26-osios rytą netoli vieno iš Odesos srities paplūdimių vandenyje sprogo dar dvi minos, kurių tipo taip pat nepavyko nustatyti. Apie nukentėjusiuosius kol kas nepranešama.

„Minų pavojus pakrantėje ir pakrantės vandenyse yra labai didelis, jį dar padidino technogeninio potvynio padariniai okupantams rusams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinę. Tada į jūrą buvo atnešta daug sprogių objektų. Be to, dėl provokuojančio priešo elgesio Juodosios jūros akvatorijoje minų skaičius gali dar labiau išaugti“, – pažymėjo karinės vadovybės atstovai.

Žmonės prašomi laikytis karo padėties teisinio režimo normų ir apribojimų.

Socialiniuose tinkluose pasirodė minų nuotraukų ir vaizdo įrašų. Nuotraukose taip pat matyti sprogimų padaryta žala.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, kovo 26 d. į Juodosios jūros pakrantę Odesos srityje buvo išmestos dvi minos – vieną neutralizavo kariškiai, kita sprogo, padarydama žalos pajūrio pastatams.

Gegužės pradžioje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinėms jūrų pajėgoms pavyko „perimti“ priešlaivinę miną, kurią audra atnešė į pakrantės zoną Odesos srityje. Manoma, kad ji buvo nuplėšta nuo inkaro.

UNIAN primena, kad po teroro akto Kachovkos hidroelektrinėje Dniepro vandenys į Juodąją jūrą atnešė daug priešo minų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją