Apie tai ketvirtadienį trumpoje spaudos konferencijoje pranešė karinių ir politinių tyrimų centro vadovas, judėjimo „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas, informuoja news.liga.net.

„Vilties suteikia tai, kad Antiteroristinių operacijų štabe atlikta tam tikra rotacija. Atėjo žmonės, turintys to paties Irako patirties, tai jau ne kabinetiniai ir parketiniai generolai, o žmonės, kurie realiai dirbo tokiose situacijose, tai suteikia vilčių“, – sakė jis.

D. Tymčukas pabrėžė, kad ukrainiečių taikdarių veiklos Irake metu buvo atliktos trys rinkimų kampanijos, kurios pripažintos atitinkančiomis demokratinius principus.

Jo teigimu, jie vyko maždaug esant tokiai situacijai, kokia šiuo metu matoma rytiniuose Ukrainos regionuose.

Anksčiau D. Tymčukas pareiškė, kad derybas su protestuojančiais Ukrainos rytuose apsunkina realių lyderių jų pusėje nebuvimas.

Vakarai ragina Rusiją nesikišti į rinkimus

Jungtinės Valstijos ir Europa ketvirtadienį paragino Rusiją susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, kurie galėtų sutrukdyti taikiai surengti prezidento rinkimus Ukrainoje, pareiškė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague'as.

Po susitikimo su JAV valstybės sekretoriumi ir ES kolegomis W.Hague'as pažymėjo, kad bendra Vakarų užsienio reikalų ministrų nuomone, nuo Rusijos elgesio minėtų rinkimų atžvilgiu priklausys, ar Rusijai bus taikomos papildomos sankcijos.

Likvidavo dvi sukilėlių bazes

Ukrainos vyriausybinės pajėgos praėjusią naktį per operacijas sunaikino dvi prorusiškų sukilėlių bazes, ketvirtadienį paskelbė laikinasis šalies prezidentas Oleksandras Turčynovas.

Armija atnaujino puolimą prieš prorusiškus separatistus šalies rytuose kitą dieną po to, kai prasidėjo Europos tarpininkaujamos derybos, kuriose dar nepavyko prie bendro stalo susodinti konfliktuojančių šalių.

Ukrainiečių pajėgos likvidavo sukilėlių bazę šalia Kramatorsko miesto, esančio už 150 km į vakarus nuo Rusijos sienos, ketvirtadienį parlamente sakė O.Turčynovas.

Per kitą operaciją kariai sunaikino dar vieną maištininkų bazę netoliese esančiame Slovjansko mieste.

Ukrainos gynybos ministerija nurodė, kad per operacijas aukų išvengta, trys sukilėliai paimti į nelaisvę; vienas jų turėjo reaktyvinį prieštankinį granatsvaidį.

Pasak pareigūnų, civilių gyventojų mūšio vietoje nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)