Apie tai „Facebook“ socialiniame tinkle parašė ministro patarėjas Oleksandras Daniliukas.

Šaltinis tvirtina, kad I. Bezlerą likvidavo Rusijos specialiosios tarnybos dėl to, kad jis atsisakė paklusti Rusijos karinei vadovybei.

Kiti šaltiniai kol kas nepatvirtino ir nepaneigė šios informacijos.

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ vadovas Dmitrijus Tymčukas savo ruožtu paskelbė informaciją, kad likviduotas I. Bezlero dalinys Horlivkoje.

Jis taip pat tvirtina, kad su daliniu susidorojo Rusijos pajėgos (Ukrainos pusė tvirtina, kad Donbaso teritorijoje separatistų pusėje kovoja rusų kariai, bet Maskva tai neigia).

„Dalis separatistų paklūsta tik DLR vadams, dalis apskritai dingo“, – tvirtina jis.

Prieš savaitę paaiškėjo, kad Igoris Bezleras, vadovavęs Horlivkos separatistams, atsisakė vado posto.

Apie tai pranešė keli šaltiniai, įskaitant buvusį savavališkai pasiskelbusios DLR gynybos ministrą Igorį Strelkovą ir dabartinį gynybos ministro pavaduotoją Sergejų Petrovskį.

Tačiau vėliau DLR vadovybė šią informaciją paneigė. Savavliškai pasiskelbusiosios respublikos premjeras Aleksandras Zacharčenka pareiškė, kad I. Bezleras išvyko į komandiruotę.

Jis atsisakė patikslinti tikslią vietą, pareiškęs, jog tai karinė paslaptis.

Vėliau DLR gynybos ministerija pranešė, kad iš komandiruotės I. Bezleras grįš artimiausiu metu.

Yra žinoma, kad anksčiau I. Bezleras tarnavo oro desanto pajėgose, dalyvavo kariniuose veiksmuose Afganistane. Ukrainos teisėsauga kaltina jį sukūrus neteisėtą ginkluotą grupuotę ir paskelbė jo paiešką.

I. Bezleras garsėja savo neprognozuojamu elgesiu – kartą jis grasino nužudyti britų dienraščio „The Guardian“ žurnalistą; Ukrainos saugumo tarnyba jį apkaltino davus įsakymą nukauti Malaizijos lėktuvą.

Per bombardavimą sužeisti 22 žmonės

Mažiausiai 22 civiliai ir kariai buvo sužeisti per naujausius prorusiškų separatistų ir Kijevo vyriausybės pajėgų bombardavimus pietryčių Ukrainoje, penktadienį pranešė pareigūnai.

Donecko, kuris yra didžiausias sukilėlių kontroliuojamas miestas, merija nurodė, kad raketos arba artilerijos sviediniai krito daugiausiai naktį dviejuose rajonuose, esančiuose netoli griuvėsiais virtusio tarptautinio oro uosto, kuriame yra įsitvirtinę vyriausybės kariai.

„Per kautynes ... 15 žmonių patyrė įvairaus sunkumo skeveldrinių sužalojimų“, – sakoma miesto merijos spaudos biuro pranešime. Kol kas neaišku, ar tarp sužeistųjų yra tik civiliai, ar taip pat separatistų dalinių nariai, kurie paprastai neatskleidžia savo nuostolių.

Tuo tarpu vienas Ukrainos kariuomenės atstovas nurodė, kad sukilėliai naktį atakavo pozicijas tame regione aplink Luhansko miestą, dukart panaudoję salvinės raketų ugnies sistemas „Grad“ ir „ne kartą apšaudę iš minosvaidžių“.

Septyni oro desantininkai buvo sužeisti detonavus savadarbiam sprogstamajam užtaisui per patruliavimą netoli Sokolnykų kaimo Luhansko srityje.

„Padėtis aplink Donecko oro uostą išlieka įtempta. Ši strategiškai svarbi vieta tebėra mūsų kontroliuojama“, – nurodė kariuomenės spaudos tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (638)