„Reuters“ skirtame komentare jis pažymėjo, kad Ukraina aiškiai suvokia, jog bet koks planas karui su Rusija nutraukti turi būti paremtas tarptautine teise, o taika turi būti sąžininga.

M. Podoliako teigimu, karas negali baigtis be šalies agresorės patraukimo baudžiamojon atsakomybėn.

Jis mano, kad būtų keista „įšaldyti“ karą, trunkantį jau 28 mėnesius, dabartinėse fronto linijose, nes Rusijos Federacija (RF) pažeidė tarptautinę teisę ir yra Ukrainos teritorijoje.

„Ukraina visiškai aiškiai suvokia, kad taika gali būti tik sąžininga ir paremta tarptautinės teisės principais, taip nurodyta ir Volodymyro Zelenskio pasiūlytoje taikos formulėje“, – sakė Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas.

Be to, M. Podoliakas Rusijos prezidento Vladimiro Putino paskelbtas paliaubų sąlygas pavadino absurdiškomis.

„Putino planas – visiškai absurdiškas“, – pabrėžė jis.

Du buvę D. Trumpo patarėjai jam pateikė planą, kaip užbaigti Rusijos ir Ukrainos karą. Vadovaujantis planu, Kyjivas gautų papildomos amerikietiškos ginkluotės tik pradėjęs taikos derybas su Maskva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)