Apie Ukrainos antiteroristinės operacijos spaudos centro pranešimą skelbia unian.net

„Antiteroristinė operacija tęsiama laikinojo prezidento nurodymu. Per Velykas jų aktyvioji fazė buvo pristabdyta, tačiau šiandien aktyvioji fazė tęsiasi. Teisėsauga siekia likviduoti visas grupuotes, šiuo metu veikiančias Kramatorske, Slovjanske ir kituose Donecko bei Luhansko sričių miestuose“, – V.Jarema sakė žurnalistams Kijeve.

Premjero pavaduotojas, atsakingas už saugumo reikalus, savaitinio ministrų kabineto posėdžio kuluaruose sakė žurnalistams, kad nauji ginkluoti veiksmai praeitą naktį dar nebuvo vykdomi, tačiau pridūrė: „Artimiausioje ateityje bus imtasi atitinkamų priemonių, ir jūs pamatysite rezultatus.“

Laikinojo prezidento Oleksandro Turčynovo, kuris taip pat yra Aukščiausiosios Rados pirmininkas, pranešime, kuris buvo paskelbtas parlamento tinklalapyje, sakoma: „Reikalauju, kad jėgos struktūros atnaujintų ir vykdytų veiksmingas antiteroristines priemones, turinčias ginti nuo teroristų Ukrainos piliečius, gyvenančius Ukrainos rytuose.“

Kalbėdamas kitą dieną po JAV viceprezidento Joe Bideno vizito, O.Turčynovas pridūrė: „Užsitikrinome Jungtinių Valstijų palaikymą, kad jos mus nepaliks vienų su agresoriumi. Tikimės, kad Rusijos agresijos atveju ta pagalba taps labiau apčiuopiama.“

Laikinasis prezidentas pažymėjo, kad antradienį netoli Slovjansko miesto Donecko srityje buvo rasti "dviejų nukankintų žmonių" kūnai.

Nustatyta, kad vienas iš jų yra anksčiau dingęs kaimyninio Horlivkos miesto tarybos narys Volodymyras Rybakas, priklausęs O.Turčynovo partijai "Batkivščyna" ("Tėvynė").

"Teroristai, kurių įkaitais faktiškai tapo visas Donecko regionas, peržengė ribą, pradėję kankinti ir žudyti Ukrainos patriotus. Jie įžūliai metė iššūkį ne vien mūsų šaliai, bet ir visai tarptautinei bendruomenei, demonstratyviai išsityčioję iš sprendimų, priimtų (praeitą savaitę vykusioje taikos konferencijoje) Ženevoje", - pridūrė O.Turčynovas.

Slovjanske pagrobtą amerikietį žurnalistą įtaria ryšiais su „Dešiniuoju sektoriumi“

Simonas Ostrovskis
Donbaso separatistinės jėgos sučiupo ir nelaisvėje laiko amerikiečių žurnalistą Simoną Ostrovskį, skelbia svetainė „Ukrainskaja pravda“.

Per spaudos konferenciją, surengtą Slovjansko kultūros rūmuose, vadinamasis Ukrainos Slovjansko miesto liaudies meras Viačeslavas Ponomariovas sakė, kad S. Ostrovskis turi dvigubą JAV ir Izraelio pilietybę, jis dirba JAV leidiniui „Vice“.

Skelbiama, jog spaudos konferenciją buvo netikėtai nutraukta – V. Ponomariovui paskambino pagrobtojo žurnalisto tėvai. Slovjansko separatistų lyderis juos patikino, jog jų sūnui viskas gerai.

„Jo niekas nepagrobė, niekas jo nelaiko įkaitu, jis dabar su mumis, Ukrainos saugumo tarnyboje, ruošia medžiagą, dirba“, - pareiškė V. Ponomariovas.

Separatistų manymu, S. Ostrovskis dirba „Dešiniojo sektoriaus“ informatoriumi, pažymi leidinys. S. Ostrovskis buvo sulaikytas dėl "neteisingos informacijos skleidimo, kuri destabilizavo protestuotojų pozicijas".

"Su S. Ostrovskiu viskas gerai. Jis su mumis, jaučiasi gerai ir yra laikomas švarioje vietoje, - tikino V. Ponomariovas. - Jis ne įkaitas, o mūsų svečias. Mes jam davėme vietą įsikurti".

Ginkluoti užpuolikai spaudos atstovų grupę sulaikė pirmadienio naktį, tačiau kiti žurnalistai vėliau buvo paleisti, o S. Ostrovskis nelaisvėje laikomas iki šiol. "Vice News" pranešė susisiekusi su JAV valstybės departamentu ir kitomis institucijomis, siekdama užtikrinti agentūros darbuotojo saugumą.

Primenama, kad praėjusį savaitgalį Slovjansko mieste įvyko susišaudymas, per kurį žuvo trys žmonės. Įvykio vietoje buvo rasti du apdegę automobiliai su Zaporožės numeriais. Juose separatistai aptiko rankinę su visai nepažeistomis „Dešiniojo sektoriaus“ lyderio Dmitrijaus Jarošo vizitinėmis kortelėmis.

Be to, kaip skelbia „Prestupnosti.net“, balandžio 19 dienos vakarą separatistai pagrobė Slovjansko milicijos nuovados vadovą pulkininką Olegą Prochorovą.

Remiantis leidiniui šaltinio suteikta informacija, apie 17 val. vakaro kaukėmis veidus dengiantys ir automatiniais ginklais ginkluoti asmenys įsiveržė į O. Prochorovo namus ir, matant žmonai bei dviem vaikams, jį pagrobė – išsivežė nežinoma kryptimi.

„O. Prochorovas priešinosi, tačiau kiekybinis užpuolikų pranašumas jam nepaliko jokių šansų“, - skelbia leidinys.

Informaciją apie milicijos pareigūno dingimą patvirtino ir Ukrainos vidaus reikalų ministerijos atstovė Olga Čiornogor.

„O. Prochorovas turėjo nedarbingumo pažymą. Antroje balandžio 19-osios dienos pusėje jis išėjo į gatvę ir nebegrįžo. Šiuo metu su juo susisiekti negalima, kur jis yra, taip pat informacijos neturime“, - teigia atstovė.

Anot O. Čiornogor, šiuo metu milicijos pareigūnai nustatinėja pareigūno dingimo aplinkybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)