Ukrainos karinio jūrų laivyno vadai ir laivų ekipažai paneigė Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžius, esą ukrainiečių karius blokuoja ne Rusijos ginkluotosios pajėgos, o vietinė Krymo „savigyna“, praneša unian.net.

Kariškiai atkreipia dėmesį: nors uniformą, panašią į rusų karių, galima nusipirkti parduotuvėje, automatinių šautuvų, kovinių pistoletų ir granatsvaidžių, kuriais puikuojasi šie žmonės, laisvai nenusipirksi.

Taip pat Ukrainos kariškiai Rusijos prezidentui pranešė, kad du laivai, „Ternopol“ ir „Slavitič“, trečią parą užblokuoti Rusijos Juodosios jūros laivyno laivų. Kiekviename jų – jūrų pėstininkai su šaunamaisiais ginklais. Nepaisant to, nei vienas ukrainiečių dalinys neišdavė ištikimybės Ukrainos tautai priesaikos.

Iš kur suvežti Kryme dislokuoti rusų kariai?

Šiuo metu Kryme dislokuoti kariai iš dalinių, kurie nepriklauso Rusijos Juodosios jūros laivyno sudėčiai. Į Krymą suvežti kariai iš Uljanovsko, Krasnodaro krašto ir Čečėnijos. Ši žinia gauta iš Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo, praneša newsru.ua.

Turimais duomenimis, Džankojaus mieste yra 1-asis motorizuotasis pėstininkų batalionas „Vostok“, priklausantis 18-ai mechanizuotai brigadai, kuri dislokuota Kalinovske, Čečėnijos Respublikoje.
Kryme taip pat yra kariai iš 31-osios atskiros desantininkų brigados, kuri dislokuota Rusijos mieste Uljanovske, bei 22-osios specialiosios paskirties brigados iš Krasnodaro krašto.

„Šie Rusijos vadovybės veiksmai yra tiesioginis tarptautinių ir dvišalių susitarimų tarp Ukrainos ir Rusijos pažeidimas“, - pabrėžė Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų štabe.

Antradienį, kovo 4 dieną, surengtoje spaudos konferencijoje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pranešė, kad kol kas nemato būtinybės siųsti savo šalies pajėgas į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)