„Šį rytą žvalgyba pranešė, kad Girkinas (Igoris Strelkovas) ir pagrindinė maištininkų dalis paspruko iš Slovjansko“, – sakė ministras apie maždaug 120 tūkst. gyventojų pramoninį miestą, kurį nuo balandžio 6 dienos laikė užėmę separatistai.

Anksčiau naktį A. Avakovas savo paskyroje socialiniame tinkle „Faceebook“ pranešė, kad Ukrainos jėgos struktūros sunaikino vadinamosios Donecko liaudies respublikos štabą Artiomovske. Jis dar nurodė, kad operacija bus tęsiama.

Tuo metu Rytų Ukrainos separatistai paneigė spaudoje pasirodžiusius pranešimus, kad kovotojai apleido vieną pagrindinių savo citadelių – Slovjanską, praneša BBC. Visgi, aiškėja, kad Slovjanską jau susigrąžino Ukraina.

„Generalinio štabo viršininkas Viktoras Muženka pranešė prezidentui P. Porošenkai, kad šiandien naktį (šeštadienio rytą) iš Slovjansko mėgino išsiveržti smogikai, kurie pateko į Ukrainos karių minosvaidžių ugnį. Buvo pamuštas vienas tankas, du BMP (pėstininkų šarvuočiai) ir du BMD (desantininkų šarvuočiai)“, – nurodė spaudos tarnyba.

Pasak liudininkų, naktį į Kramatorską atvyko karinės technikos kolona iš Slovjansko, joje buvo keli tankai, šarvuočiai, automobiliai „Ural“.

Kiti pasakojo, kad viena separatistų kolona juda Donecko link.

Netrukus Rusijos televizijos Pirmasis kanalas patvirtino, kad prorusiški kovotojai pasitraukė iš Slovjansko.

„Slovjanską kontroliuoja Ukrainos jėgos struktūros. Anksti rytą kovotojai buvo priversti palikti miestą. Tai mums patvirtino pasiskelbusios Donecko respublikos štabe“, – pranešė žinių laidos vedėja.

Kaip praneša unian.net, masiškai Donetsko srityje esančius miestus paliekantys separatistai traukiasi į Donetską, taip planuodami įsitvirtinti regiono centre. Viena iš separatistų kolonų jau išvyko ir iš Konstantinovkos, informuojka „Donbaso naujienos“.

Manoma, kad Ukrainos valdžiai nepaklūstantys kovotojai sieks į savo gretas patraukti kuo daugiau vietinių gyventojų bei gauti papildomų resursų – esą dėl Ukrainos pasieniečių ir karių veiksmų jie vis sulaukia mažiau paramos iš Rusijos teritorijos.

Pasak žiniasklaidos, separatistams jau trūksta ne tik ginklų, bet ir pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2107)