Atitinkamas pareiškimas buvo paskelbtas Ukrainos ambasados ​​„Facebook“ paskyroje, praneša „Ukrinform“.

„Esame labai nusivylę ir susirūpinę dėl neseniai priimto Izraelio sprendimo panaikinti pabėgėlių sveikatos draudimą. Mes raginame Izraelio vyriausybę nenusigręžti nuo esminio humanitarinio akto – rūpinimosi mūsų pabėgėlių sveikata“, – sakoma pareiškime.

Diplomatinės atstovybės vadovas pažymėjo, kad Izraelio vyriausybė ne tik atsisako parduoti Ukrainai taikių gyventojų gynimo sistemas, bet ir stabdo medicinos pagalbą pabėgėliams, kurie „pabėgo į Izraelį, kad išvengtų žiaurių rusų žudynių pavojaus

„Mes raginame finansų ministrą Smotrichą ir socialinės politikos ministrą Margį persvarstyti savo sprendimus ir, kaip žmogiškumo gestą, užtikrinti pabėgėliams ukrainiečiams pagrindinę socialinę apsaugą ir medicinos draudimą“, – pabrėžė Ukrainos ambasadorius.

Ukrainos ambasada Izraelyje taip pat perspėjo tėvynainius, kad pagal naujausius Izraelio valstybės vyriausybės sprendimus buvo sustabdytas nemokamo sveikatos draudimo ir paslaugų pabėgėliams iš Ukrainos programos finansavimas.

Ukrainos diplomatai pažymėjo, jog ambasada imasi reikiamų priemonių, kad būtų rastas abiem pusėms priimtinas sprendimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją