Tokią nuomonę agentūrai „Ukrinform“ išreiškė Ukrainos karinių ir teisinių tyrimų centro vadovas Oleksandras Musijenka.

„Tai antiteroristinės pratybos, todėl jos turėtų atkreipti NATO partnerių dėmesį. Terorizmo grėsmės iš Baltarusijos vidaus nėra, tai iš kur ji kyla? Jie mano, kad ji ateina tiesiogiai iš NATO sąjungininkų. Štai kodėl tai kelia grėsmę“, – sakė ekspertas.

Jis pridūrė, kad per šias bendras pratybas Kinijos kariuomenė, galima sakyti, pirmą kartą tiesiogine prasme pasirodė prie NATO sienų.

„Manau, kad Aljansas turėtų apie tai susimąstyti“, – pažymėjo O. Musijenka.

Atsakydamas į klausimą, koks turėtų būti NATO atsakas, jis sakė, kad sąjungininkai taip pat galėtų rengti karines pratybas, stiprinti rytinį NATO flangą ir vykdyti Kinijos sulaikymo politiką.

„Tačiau tai yra gana didelio masto elementas, kurį dar reikės įgyvendinti“, – teigė ekspertas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, liepos 9 dieną Baltarusijos Bresto poligone, esančiame už 2,8 km nuo sienos su Lenkija ir už 28 km nuo Ukrainos, prasidėjo bendros 11 dienų truksiančios Baltarusijos ir Kinijos kariuomenių antiteroristinės pratybos.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Lin Jianas sakė, kad Kinijos ir Baltarusijos pratybos yra normalus abiejų šalių bendradarbiavimo gynybos srityje elementas ir nėra nukreiptos prieš jokias valstybes.