Tokią informaciją suteikė aktyvistas Michailas Gavriliukas, kuris jau anksčiau nukentėjo nuo „Berkut“ kovotojų Gruševskio gatvėje, skelbia „Ekonomičeskije izvestija“.

„Kai atėjome į Marinskio parką, „Berkut“ ir milicija pradėjo mus pulti, jiems talkino „tituškos“, ėmė mus stumti, o mes leidomės stumiami, nes kovai pasirengę nebuvome. Neturėjome nei automatinių šautuvų, nei granatų, tiesiog atėjome į taikų protestą, rankose turėjome tik lazdų ir skydų“, – pasakoja M. Gavriliukas.

„Kai mus išvaikė ir primušė, paaiškėjo, jog trūksta maždaug pusės šimto žmonių. Iki šiol nežinome, kur jie. Vienas iš ten grįžęs smarkiai sumuštas mūsų vyras pasakojo matęs, kaip „tituškos“ mūsiškiams pjovė galvas. Nupjovė dviem. Dar dviem gyviems nulupo skalpus. „Tituškos“ manė, jog mūsiškis nebegyvas, tad numetė prie kitų lavonų. O jis viską matė – matė, ką jie daro mūsų žmonėms“, – pasakoja M. Gavriliukas.

Vėliau trečiadienį internete pasirodė vaizdo įrašas, nufilmuotas pro Aukščiausiosios Rados antrojo aukšto langą. Filmuke matoma, kaip teisėsaugos pareigūnai neštuvuose neša kūną be galvos.

Priminsime, jog vasario 23 dieną internete pasirodė dar vienas vaizdo įrašas, kaip „Berkut“ ir kiti pareigūnai, vilkintys juodas Ukrainos vidaus pajėgų uniformas, Gruševskio gatvėje tyčiojasi iš sulaikyto M. Gavriliuko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)