Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centro svetainėje internete skelbiama, kad nuo rugpjūčio 12 iki 18 dienos pritarimas V. Putino veiksmams sumažėjo 3,5 procentiniais punktais ir siekia 73,6 proc. Dar prieš savaitę – nuo rugpjūčio 5 iki 11 dienos – šis rodiklis buvo 77,1 proc. Respondentams buvo užduotas klausimas „Pritariate ar nepritariate prezidento veiklai?“

Remiantis apklausų rezultatais, pasitikėjimo V. Putinu reitingas per tą laiką sumažėjo 2,6 procentiniais punktais ir siekia 78,2 proc. (prieš savaitę jis buvo 80,8 proc.). Šiuo atveju apklausos dalyvių buvo prašoma: „Įvardykite, pasitikite ar nepasitikite prezidentu Vladimiru Putinu“.

Kaip pažymi „Agentstvo“, Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centro skelbiami duomenys rodo, jog tai rekordinis abiejų pasitikėjimo V. Putinu rodiklių smukimas nuo pat karo Ukrainoje pradžios 2022 metų vasarį. Žemiau 73,6 proc. prezidento reitingas buvo smukęs tik 2023 metų vasarį ir rudenį po „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino surengto maišto. Žemiausias jis buvo 2023 metų rugpjūčio 7–13 dienomis – siekė 72,6 proc.

„Agentstvo“ priduria, kad V. Putino reitingo mažėjimą fiksuoja ir Visuomenės nuomonės fondas. „Levada“ centras savus duomenis ketina pristatyti rugpjūčio pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją