„Ukrainos gynybos pajėgos vykdo puolamąją operaciją Bachmuto ir Melitopolio kryptimis“, — sakė jis.

Pasak jo, Ukrainos kariai pasiekė sėkmės Robotynės kryptyje, įsitvirtindami atkovotose pozicijose, apšaudydami artilerijos ugnimi nurodytus priešo taikinius ir atremdami priešo artilerijos atakas.

Tuo pat metu A. Kovaliovas pranešė, kad prie Bachmuto gynybos pajėgos toliau vykdo puolamąsias operacijas į pietus nuo miesto.

„Priešas nesėkmingai puolė Avdijivkos, Marinkos ir Novomychailivkos rajonus Donecko regione. Priešas patiria didelių gyvosios jėgos, ginkluotės ir technikos nuostolių, manevruoja daliniais ir kariais, aktyviai naudoja rezervus“, – sakė jis.

Generalinio štabo atstovas teigė, kad gynybos pajėgos ir toliau stabdo Rusijos karių veržimąsi Kupjansko, Lymano ir Bachmuto rajonuose.

„Priešas vykdė nesėkmingus puolamuosius veiksmus Kliščijivkos rajone, Donecko regione. Čia vyksta smarkios kovos“, – informavo A. Kovaliovas.

Be to, jis pažymėjo, kad per parą įvyko 30 kovinių susirėmimų. Priešas surengė du raketinius ir 43 oro smūgius, taip pat 45 atakas iš daugkartinių paleidimų įrenginių prieš Ukrainos karių pozicijas ir apgyvendintas vietoves.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją