Tai ketvirtadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios operatyvinės valdybos viršininko pavaduotoju brigados generolu Oleksijumi Hromovu.

„Nors Kremlius teigia, kad mobilizacija baigėsi, reikia konstatuoti, kad ji tęsiama slaptu režimu, tik atsisakyta viešumo ir paradiškumo. Kariniai komisariatai gavo nurodymą toliau ieškoti savanorių, kurie sutiks pasirašyti kontraktą dėl dalyvavimo vadinamojoje specialiojoje karinėje operacijoje“, – sakė O. Hromovas.

Anot jo, Rusijoje taip pat mėginama grąžinti į tarnybą kariškius, kurie buvo sužeisti ir paleisti iš ginkluotųjų pajėgų.

„Be to, siekiant papildyti jaunesniųjų karininkų skaičių, Rusijos gynybos ministerijos sprendimu paspartintas baigiamųjų kursų karo mokyklų kursantų rengimas. Be kita ko, jų išleidimo data perkelta iš 2023 metų birželio į šių metų gruodį“, – pažymėjo generolas.

Kaip jau buvo pranešta, spalio 28 d. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu per susitikimą su prezidentu Vladimiru Putinu pareiškė, kad, šalyje paskelbus „dalinę mobilizaciją“, buvo pašauktas planuotas rezervistų skaičius – 300 tūkst. žmonių, jie į kariuomenę nebesiunčiami.

Per spaudos konferenciją V. Putinas pareiškė, kad mobilizacija Rusijoje baigėsi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją