Pasak spaudos šaltinio, buvęs prezidentas V. Janukovyčius yra Rusijoje, o kartu ir abu sūnūs.

Pranešama, kad pakeliui į Krymą V. Janukovyčius buvo apsistojęs Donecke, verslininko Rinato Akhmetovo būste. Kryme gyveno pas buvusį gynybos ministrą Pavelą Lebedevą.

„Į Rusiją V. Janukovyčius persikėlė jūra su jaunesniuoju sūnumi. Vyrensysis – sieną kirto Donecko regione, jis važiavo automobiliu,“ - praneša spaudos šaltinis.

Trečiadienį portale „Glavkom“ pasirodė įrašas, kad Rusija nesuteiktų prieglobsčio V. Janukovyčiui.

Kremliaus Tarptautinių reikalų komiteto vadovas Michailas Margelovas interviu RT teigė, kad jo žiniomis Rusijoje V. Janukovyčiaus nėra.

„Mano žiniomis, V. Janukovyčius Rusijoje nėra ir mano kuklia nuomone, Rusija jam nesuteiktų prieglobsčio“, - sakė M. Margelovas.

Trečiadienį pirmasis pavaduotojas generalinis prokuroras Nikolajus Golomsha per spaudos konferenciją teigė, kad buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius vis dar Ukrainoje.

V. Janukovyčius yra Pamaskvyje, praneša agentūra RBK, bet oficialūs asmenys tai neigia

Viktoras Janukovyčius yra Pamaskvyje, pranešė naujienų agentūra RBK, kuri remiasi savo šaltiniais.

„Nuverstasis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius, kurio buvimo vieta pastarosiomis dienomis buvo nežinoma, yra Rusijoje. Tai agentūrai RBK sakė vienas stambiųjų Rusijos verslininkų; šią informaciją patvirtino ir aukšto rango Rusijos pareigūnas“, – sakoma trečiadienį vakare paskelbtame RBK pranešime.

Anot vieno RBK pašnekovo, V.Janukovyčius į Maskvą atvyko naktį iš pirmadienio į antradienį. Pasak jo, V.Janukovyčių matė viešbutyje „Radisson Royal“ (buvęs viešbutis „Ukraina“). Tai patvirtino ir šaltinis, artimas šio viešbučio administracijai.

„Grupė žmonių klubo restorane 11-ajame aukšte praleido visą naktį iš antradienio į trečiadienį, sakė vienas šaltinių. Pasak jo, šį renginį saugojo specialiosios tarnybos, imtasi sustiprintų saugumo priemonių, aptarnaujančio personalo neįsileista“, pažymima pranešime.

Taip pat minėta, kad V.Janukovyčius tame viešbutyje neapsigyveno, dabar jis esąs Barvichoje, kur yra sanatorija „Barvicha“, priklausanti Rusijos prezidento reikalų valdybai.

Agentūros RBK duomenimis Maskvoje gali būti ir buvęs generalinis prokuroras Viktoras Pšonka, nes panašų asmenį matė viešbučio „Ukraina“ vestibiulyje.

Ir viešbučio „Radisson Royal“ direktorius, ir Rusijos prezidento reikalų valdyba neigia, kad V.Janukovyčius yra vienoje Pamaskvio sanatorijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (867)