D. Peskovas pabrėžė, kad Rusija norėtų, kad jos partneriai žinotų, kad valstybė turi tam tikras savo „raudonas linijas“, kurių NATO nederėtų peržengti.

Kaip rašo rus.DELFI.lv, D. Peskovas patvirtino, kad, jei Latvijoje įvyktų tai, kas įvyko Ukrainoje, rusų kilmės Latvijos gyventojai surengtų prieš vyriausybę nukreiptą sukilimą.

„Jei kas nors Latvijoje surengtų valstybinį perversmą, o vėliau Briuselis, kaip ir Ukrainos atveju, pripažintų šį valstybinį perversmą, kiltų rimtas pavojus. Jei Europos širdyje įvyktų valdžios nuvertimo precedentas panaudojant jėgą ir šis precedentas būtų pripažintas tinkamu valdžios perdavimo būdu, iškiltų rimtas pavojus visam žemynui“, - kalbėjo D. Peskovas.

D. Peskovas papasakojo apie Rusiją apėmusį jausmą, kad Vakarai mėgina visais įmanomais būdais įsikišti į tradiciškai Rusijos sąjungininkėmis buvusias šalis.

„Jūs teisus, mes tai jaučiame. Norėtume šimtaprocentinės garantijos, kad niekas negalvoja apie Ukrainos stojimą į NATO. Norėtume išgirsti, kad NATO nebesiartins prie mūsų sienų ir nemėgins sutrikdyti jėgų balansą. Deja, šių žodžių neišgirstame, o tai mums kelia nerimą ir baimę“, - tęsė D. Peskovas.

Latvijos Užsienio reikalų ministerija jau susipažino su šiuo D. Peskovo pasisakymu.

„Susipažinęs su pono D. Peskovo pasisakymu galiu pasakyti, kad minčių perteikimo logika ir aiškumas nėra tos savybės, į kurias buvo atsižvelgta skiriant jį į šį postą“, - patikino Latvijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Karlis Eichenbaumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)