Su V. Žirinovskiu kalbėjo ministro patarėjas Antonas Geraščenka, praneša Newsru.ua.

Pokalbio metu V. Žirinovskis grasino Maskvos teisingumu ir gąsdino „elgetaujančią Ukrainą“, kad atjungs jai dujas ir elektrą.

Be to, V. Žirinovskis pareiškė A. Geraščenkai, kad visa pietryčių Ukraina – tai Rusija, o Krymas taip pat nuo senų laikų yra Rusijos teritorija.

Savo ruožtu A. Geraščenka pareiškė skandalingam rusų politikui, kad „Ukraina driekiasi nuo Sano iki Dono, todėl ir Rostovas bei Belgorodas priklausė Ukrainos žemėms“.

A. Avakovo patarėjas priminė V. Žirinovskiui, kad Maskvą 1147 m. įkūrė Kijevo kunigaikštis Jurijus Dolgorukis (Ilgarankis).

„Todėl grąžinkite mums Maskvą!“ – pasakė A. Geraščenka.

Jis taip pat įspėjo rusų liberaldemokratų lyderį, kad Ukraina už savo nepriklausomybę kovos iki galo ir paragino V. Žirinovskį liautis palaikyti terorizmą Donbase ir versti zombiais Rusijos bei Rytų Ukrainos gyventojus.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas savo puslapyje „Facebook“ svetainėje papasakojo, kad V. Žirinovskis paskambino po to, kai Kijevo teismas priėmė sprendimą dėl jo arešto.

„Vos tik Kijevo teismas apkaltino V. Žirinovskį, S. Šoigu, S. Mironovą ir kt. remiant terorizmą, priėmė sprendimą juos areštuoti ir pristatyti į teismo posėdį – V. Žirinovskis ėmė skambinti visais telefonais.

Sunerimo vargšas, susinervino. Atvejis, aišku, klinikinis. Kartą jau apie tai rašiau, o šiandien paprašiau Antoną Geraščenką užsiimti su posovietinės šizožpolitikos įkūrėju, praplėsti, taip sakant, politinį akiratį. Na, ir atvesti į protą veikėją... Buvo nelengva darbo diena, bet paklausiau įrašo autoatsakiklyje – peržiūrėjau šį vaizdo įrašą ir nusišypsojau. Antonas, žinoma, mūsų šaunuolis. Bet taip užguiti Žirinovskį...“, – rašo A. Avakovas.

Primename, kad Ukrainos teisėsaugos struktūros Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu, rusų verslininkui Konstantinui Malafejevui, taip pat V. Žirinovskiui, G. Ziuganovui ir Sergejui Mironovui inkriminuoja terorizmo Ukrainoje finansavimą.

Rugpjūčio 5 d. Kijevo Pečiorų rajoninis teismas priėmė sprendimą priverstinai pristatyti juos į teismą, kur bus priimtas sprendimas dėl bausmės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1053)