Drono filmuotoje medžiagoje matyti subombarduotame pastate sėdintis vyriškis, kurį dengia dulkių ir nuolaužų sluoksnis. Dronui artėjant, jis į nuotoliniu būdu valdomą aparatą paleidžia lazdą.

IDF sako nustačiusios įraše matomo vyro tapatybę ir teigia, kad tai Y. al-Sinwaras.

Netrukus po to, kai buvo padarytas šis vaizdo įrašas, kariuomenė pranešė, kad Y. al-Sinwaras buvo nukautas Rafache pietinėje Gazos Ruožo dalyje. Izraelio žiniasklaidos teigimu, tuomet kariškiai nežinojo sunaikinę „Hamas“ vadą, kurio paieškos truko ne vieną mėnesį.

Izraelio žiniasklaidoje pasirodė vaizdų, kuriuose matyti griuvėsiuose gulintis lavonas sunkiai sužalota galva. Y. al-Sinwaro tapatybė vėliau buvo nustatyta pagal dantis ir pirštų antspaudus, o ketvirtadienį vakare kariuomenės atstovas Danielis Hagaris oficialiai pranešė apie „Hamas“ vado žūtį.

Netanyah: Sinwaro žūtis – karo Gazoje „pabaigos pradžia“

Izraelio ministras pirmininkas ketvirtadienį vakare pasakė, kad „Hamas“ vado Yahya Sinwaro žūtis yra karo Gazoje „pabaigos pradžia“.

„Yahya Sinwaras neyvas. Jį Rafache nukovė narsieji Izraelio gynybos pajėgų kariai, – jo kanceliarijos paviešintame vaizdo pranešime anglų kalba kalbėjo B. Netanyahu. – Nors karas Gazoje nesibaigė, tai yra jo pabaigos pradžia.“

Yehya al-Sinwaras

JAV viceprezidentės Kamalos Harris manymu, „Hamas“ lyderio Yehya al-Sinwaro žūtis suteikia progą užbaigti Gazos Ruože vykstantį karą.

„Šis momentas suteikia mums progą pagaliau užbaigti karą Gazoje ir jis turi baigtis, kad Izraelyje būtų saugu. Įkaitai būtų paleisti. Gazoje baigtųsi kančios, o palestiniečiai suprastų, kad turi teisę į orumą, saugumą, laisvę ir apsisprendimą“, – teigiama jos biuro išplatintame pranešime.

Panašias remarkas pirmiau išsakė ir JAV prezidentas Joe Bidenas. Tačiau, lyginant su J. Bideno komentarais, K. Harris leidosi į smulkmenas, kalbėdama ir apie palestiniečių padėtį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)