Trumpame vaizdo įraše, kurį paskelbė vienas žinomas Rusijos karinis tinklaraštininkas, matyti, kaip rusų kariai prieš pasigirstant garsiam sprogimui stebi scenoje vienos dainininkės pasirodymą. Tuomet kamera sudreba ir pradingsta vaizdas, rašo „Newsweek“.


Vietos pranešimuose teigiama, kad per smūgį netoli Starobeševės miesto ir Kumačovės kaimo Donecko regione, netoli sienos su Rusijos Rostovo sritimi, žuvo keli Rusijos kariai.


Anot pranešimų, kariai buvo susirinkę į apdovanojimų ceremoniją, kuri Raketinių pajėgų ir artilerijos dieną buvo surengta Rusijos 810-osios jūrų pėstininkų brigados garbei. Rusija Raketinių pajėgų ir artilerijos dieną mini lapkričio 19-ąją.

Koncertas, tapęs apdovanojimų ceremonijos dalimi, vyko maždaug už 60 kilometrų nuo fronto linijos, sakė minėtas Rusijos karinis tinklaraštininkas. Jo paskyroje priduriama, kad per šią ataką žuvo rusų aktorė Polina Menšich, kuri vaizdo įraše buvo įvardyta kaip atlikėja. Tai, kad per šį smūgį žuvo P. Menšich, nurodė ir Rusijos valstybinis laikraštis „Izvestija“.

Lapkričio 19 dieną Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“ pranešė, kad Kumačovėje per Ukrainos pajėgų reaktyvinės artilerijos sistemos smūgį žuvo moteris, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Pirmadienį ukrainiečių kariškis Robertas Brovdi, vadovaujantis oro žvalgybos daliniui „Madiaro paukščiai“, pavadintam pagal jo šaukinį „Madiar“, minimą ataką Donecke pavadino „kerštu už 128-ąją brigadą“, kurios 19 karių žuvo per rusų ataką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)