Pirmajame televiziniame interviu po užpuolimo jo namais tapusiame Vilniuje kovą L. Volkovas žurnalistei Laurai Kuenssberg sakė, jog incidentas buvo skirtas perduoti labai konkrečią žinutę: „Mes žinome, kur tu gyveni, galime tave nužudyti, mes tave medžiojame“.

Balandį dėl Rusijos opozicionieriaus užpuolimo, kurį, jo paties manymu, užsakė Rusijos prezidento V. Putino režimas, buvo sulaikyti trys asmenys.

L. Volkovas teigia, kad A. Navalnui „pamainos nėra“, tačiau „visi“ jo našlę Juliją Navalnają pamatė kaip „charizmatišką“ opozicijos judėjimo lyderę, nors „ji pati imtis viešo vaidmens niekada nenorėjo“. Opozicionierius teigia, kad bendražygio ir artimo bičiulio mirtis „paliko atvirą žaizdą mūsų širdyse“.

„Mes visada žinojome, kad kovojame su pamišėliu fašistiniu diktatoriumi, nepripažįstančiu jokių raudonų linijų“, – kalbėjo L. Volkonas ir pridūrė, kad V. Putinas „žudo tūkstančius“: ar tai būtų politiniai oponentai šalies viduje, ar Europoje, ar Ukrainoje.

A.Navalno bendražygis perspėjo, jog „kažkokio magiško triuko, kaip nuversti Rusijos režimą, deja, nėra“, todėl ragina Vakarų sąjungininkus siųsti daugiau ginklų Ukrainai ir jokiais būdais, nepaisant rusų pajėgų progreso, nesvarstyti derybų su Rusija galimybės. Jo teigimu, „V. Putinas blefuoja, bando pasirodyti stipresnis nei yra, vildamasis taip priversti Ukrainą ir sąjungininkus Vakaruose pradėti derybas... nesileiskite apkvailinami.“

L.Volkovas pridūrė, jog V. Putinui reikia daryti „karinį, ekonominį ir politinį sprendimą“ – tiek šalies viduje, tiek iš išorės: „Jeigu yra 50 dalykų, kuriuos galime padaryti, tai reikia visus 50 ir padaryti. Jeigu padarysime tik 49, to nepakaks, nes dabar susidūrėme su didžiausia grėsme, kokią tik pasaulis matė per pastaruosius 80 metų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)