Pagal naujas taisykles užsieniečiai gali būti deportuoti už komentarus socialiniuose tinkluose, kuriuose šlovinamas arba toleruojamas koks nors teroro aktas, sakoma įstatymo projekte, kuriam pritarė ministrų kabinetas. Iki šiol tai buvo taikoma tik pareiškus pritarimą keliems teroro aktams.

Po spalio 7 d. palestiniečių organizacijos „Hamas“ išpuolio Izraelyje, išprovokavusio karą Gazos Ruože, Vokietijos socialinėje žiniasklaidoje padaugėjo neapykantą kurstančių pranešimų, už juos, pasak pareigūnų, daugiausia atsakingi islamistai.

Praėjusį mėnesį Manheime prieglobsčio prašytojui iš Afganistano nudūrus policijos pareigūną, tokių pranešimų taip pat padaugėjo, tai paskatino diskusijas dėl deportacijų. „Mums labai aišku, kad islamistų agitatoriams, savo galvose gyvenantiems akmens amžiuje, mūsų šalyje nėra vietos“, – prieš trečiadienio ministrų kabineto posėdį žiniasklaidos grupei „Funke“ sakė vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser. „Kiekvienas, neturintis Vokietijos paso ir šlovinantis teroro aktus, turi būti (...) išmestas iš šalies“, – sakė ji.

Teroro aktų šlovinimas internete kursto smurto atmosferą, galinčią padrąsinti ekstremistus ir smurtaujančius nusikaltėlius, sakoma įstatymo projekte, kuris dar turi būti priimtas parlamente.

Keli asmenys jau nuteisti už įrašus socialiniuose tinkluose. Šį mėnesį Miunchene imamui buvo skirta 4500 eurų bauda už feisbuke paskelbtą įrašą, kuriame sakoma, jog „kiekvienas savaip švenčia spalio mėnesį“. Šis įrašas buvo paskelbtas tą dieną, kai „Hamas“ teroristai užpuolė Izraelį.

Po išpuolio Manheime kancleris Olafas Scholzas parlamente taip pat paragino deportuoti asmenis, kuriems teroro aktai yra šventė. Jis sakė, kad teroristinių nusikaltimų šlovinimas prilygsta „antausiui aukoms, jų šeimoms ir mūsų demokratinei santvarkai“.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją