Jo įspėjimas buvo paskelbtas po to, kai Vokietijoje buvo užfiksuota pirmoji mirtis nuo šios atmainos. Pasak šalies ligų kontrolės tarnybos, miręs asmuo buvo 60–79 metų amžiaus.

Roberto Kocho institutas (RKI) pranešė, kad omikron atvejų skaičius per dieną išaugo ketvirtadaliu, t. y. 810, iki 3 198.

Tačiau visoje šalyje septynių dienų sergamumo COVID-19 rodiklis apskritai mažėja. RKI duomenimis, 100 tūkst. gyventojų per savaitę ketvirtadienį teko 280,3 naujų susirgimų. Trečiadienį šis skaičius siekė 289,0, o prieš savaitę – 340,1.

„Didelės, greitos bangos dar neturime. Tai pasikeis metų sandūroje ir pirmąją sausio savaitę“, – sakė K. Lauterbachas transliuotojui WDR.

58 metų politikas, neseniai paskirtas ministru naujojoje Vokietijos koalicinėje vyriausybėje, taip pat sakė manantis, kad kitais metais, po revakcinacijos, t. y. trečiosios skiepo dozės, prireiks labiau specifinių vakcinų nuo omikron atmainos.

„Asmeniškai aš manau, kad reikės ketvirto skiepo“, – sakė jis, pridurdamas, kad tai dar nėra moksliškai įrodyta.

„Tačiau tikrai žinome, kad mums reikia revakcinacijos“, nes ji gali užkirsti kelią „70–80 proc. simptominių ligų atvejų“, – pabrėžė ministras ir pridūrė, kad kol kas neįmanoma pasakyti, ar reikės daugiau pakartotinių vakcinacijų.

„Tai priklausys nuo to, kiek laiko veiks revakcinacija. Apie pakartotines vakcinacijas kol kas nieko negalime pasakyti“, – sakė K. Lauterbachas.

RKI duomenys parodė, kad iš 3 198 naujų omikron atvejų 48 kartus prireikė hospitalizacijos, o 54 buvo vėl užsikrėtę asmenys, jau anksčiau sirgę COVID-19.

Ministras, turintis gydytojo epidemiologo kvalifikaciją, negalėjo pasakyti, kaip, jo manymu, pandemija atrodys po metų.

„Niekas nežino. Tai būtų žiūrėjimas į krištolinį rutulį. Bet manau, kad atsiras naujų atmainų. Niekas negali pasakyti, ar jos bus pavojingesnės“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją