Griežtai kanclerės Angelos Merkel pabėgėlių politikai besipriešinanti AfD partija per konferenciją šį mėnesį planuoja priimti antiislamišką manifestą.

Centrinės musulmonų tarybos Vokietijoje pirmininkas apkaltino partiją, kad ši "kelia islamofobijos bangą". "Pirmą kartą nuo A. Hitlerio valdymo laikų Vokietijoje atsirado partija, diskredituojanti ir grasinanti visai religinei bendruomenei", - kalbėjo pirmininkas.

AfD pirmininko pavaduotoja ir Europos Parlamento narė Beatriks fon Štorch (Beatrix von Storch) sakė, kad "Islamas - politinė ideologija, nesuderinama su Vokietijos konstitucija". Kalbėdama šalies laikraščiui "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung", politikė taip pat pareiškė, kad partija ragins uždrausti islamo simbolius, pavyzdžiui, mečečių minaretus, muedzino šauksmą maldai ir visą veidą dengiančius vualius.

Kitas AfD partijos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Gaulandas (Alexander Gauland) įspėjo dėl "Vokietijos islamizacijos" ir pareiškė, kad "Islamas nėra religija kaip katalikų ar protestantų, bet siejama su valstybės perėmimu".

Tuo tarpu Europos Tarybos generalinis sekretorius Torbjornas Jaglandas (Thorbjorn Jagland) perspėjo, kad tokie partijos pareiškimai "prieštarauja Europos vertybėms". T. Jaglandas pridūrė: "Teisinga ir reikalinga diskutuoti apie svarbius klausimus, pavyzdžiui, integraciją ir švietimą, bet vaizduoti islamą kaip grėsmę mūsų visuomenei - neteisinga, ir tai skaudina milijonus Europos musulmonų. Turime Europoje stiprinti pagarbą bendroms vertybėms, o ne dalyti visuomenę".

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)