Čitos apygardos teismas pripažino I. Losevą kaltu dėl „Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų diskreditavimo“ ir skyrė jam 30 000 rublių (apie 452 eurų) baudą.

Po to, kai rugsėjo 21-ąją Vladimiras Putinas Rusijoje paskelbė dalinę mobilizaciją, I. Losevas teigė susapnavęs sapną, kurį perpasakojo socialiniame tinkle „Instagram“.

I. Losevas rašė sapnavęs, kad buvo mobilizuotas ir atvežtas į „kažkokią parengiamąją stovyklą“, į kurią įsiveržė V. Zelenskio vadovaujamos Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Ruošiasi visus šaudyti, o tuo metu pro mane praeina Zelenskis ir sako: „O, aš mačiau tavo istorijas instagrame, šlovė Ukrainai!“ Atsakau jam: „Šlovė didvyriams!“ Zelenskis džiaugsmingai paplekšnoja man per petį ir sako: „Taigi, jį paleiskite, visus kitus nušaukite.“ Ir štai mes stovime su juo, žiūrime į visa tai ir aš jam sakau: „Ar galima su jumis pasidaryti asmenukę instagramui?“ Zelenskis sako: „Galima“, – rašė I. Losevas.

Jo teigimu, FSB pareigūnai jo pasisakymuose socialiniuose tinkluose rado mažiausiai šešis pagrindus pradėti bylą. Anot Čitos gyventojo, jam buvo staigmena, kad į bylą nepateko „rimtesni dalykai“, kuriuos jis parašė socialiniuose tinkluose.

„Sunku įsivaizduoti: 40-metis FSB pareigūnas iš Zabaikalsko sėdėjo ir rimtu veidu perspausdino mano įrašą apie tai, kaip aš sapnavau Zelenskį?! Tai idiotiška. Bent jau sapnas su Zelenskiu galėjo būti pašalintas [iš bylos], kad nesidarytumėte sau gėdos“, – interviu portalui „Meduza“ sakė I. Losevas.

Teismo posėdis įvyko gruodžio 8 d. I. Losevas žurnalistams teigė, kad negalėjo jame dalyvauti, nes nebuvo informuotas apie posėdžio datą.

Vyras tikino, kad, nepaisydamas baudos, jis ketina ir toliau rašyti socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)