„Okupantai negali mūsų užkariauti. Jie neturi tokios jėgos. Neturi tokios dvasios. Jie remiasi tik smurtu. Tik teroru. Tik ginklais, kurių turi daug. Tačiau okupantai neturi natūralaus pagrindo normaliam gyvenimui. Tam, kad žmonės jaustųsi laimingi. Ir svajotų. Jie nepajėgūs normaliam gyvenimui. Visur, kur Rusija žengė svetimoje žemėje, svajonės žlugo.

Okupantai Chersono apskrities teritorijoje kartoja liūdną pseudorespublikų įkūrimo modelį. Šantažuoja vietinius vadovus, daro spaudimą deputatams.

Noriu kreiptis į kelis veikėjus, kuriems neužteko proto atsisakyti kalbėtis su okupantais. Jei kas nors iš jūsų susivilios okupantų pažadais ir pasiūlymais, jūs taip pasirašysite sau mirties nuosprendį. Nuosprendį pasekti likimu 12 tūkst. okupantų, kurie jau patyrė, kodėl negalima įsiveržti į Ukrainą.

Mes – sąžiningi žmonės, o ne Rusijos gynybos ministerija, kuri meluoja visiems – milijonams savo šalies piliečių ir net Rusijos vadovui. Todėl kalbu tiesiai šviesiai: dar reikia laikytis ir kovoti.“

Apie tai, kas laukia kolaborantų, V. Zelenskis kalbėjo fone pasirodžiusios informacijos, kad rusų kariuomenės užimto Melitopolio mero kėdė neoficialiais duomenimis buvo skirta Galinai Danilčenkai.

Buvusi miesto tarybos narė per vietos televiziją teigė, kad jos užduotis – atkurti „bazinius mechanizmus esant naujai realybei“. Ji taip pat ketina padėti surinkti „liaudies deputatų komitetą“, valdysiantį miestą ir kvietė gyventojus nedalyvauti „ekstremistinėse akcijose“.

Priminsime, kad tikrasis Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas penktadienį buvo sulaikytas, tačiau atsisakė bendradarbiauti su okupantais. V. Zelenskis išlaisvinant I. Fiodorovą paprašė tarpininkauti Izraelio ministrą pirmininką.

V. Zelenskis taip pat pranešė, kad humanitariniais koridoriais šeštadienį pavyko išvežti 12 729 žmones, o humanitarinė siunta dėl sudėtingo maršruto Mariupolį pasieks sekmadienį dieną.

Ukrainos prezidentas pasirašė dekretą apie valstybinio apdovanojimo skyrimą 106-iems kariams, 17-ai iš jų – po mirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Dalintis
Nuomonės