Kaip skelbiama, moteris mirė po to, kai buvo išgabenta į ligoninę dėl galvos traumos.

Izraelio kariuomenė pareiškė tirianti pasirodžiusius pranešimus.

WAFA pranešė, kad ši aktyvistė, kuri turi turkiškų šaknų, dalyvavo kassavaitiniame proteste prieš Izraelio gyvenvietės Beitos mieste plėtrą, kai Izraelio kariškiai paleido ugnį.

Norėdamos išvaikyti demonstrantus, Izraelio pajėgos esą panaudojo tikras kulkas, apsvaiginti skirtas granatas ir ašarines dujas. Nepriklausomai patikrinti šios informacijos nebuvo galimybės.

JAV kiek vėliau pareiškė, kad „skubiai“ siekia gauti informacijos apie moters žūtį.

„Reiškiame gilią užuojautą jos šeimai ir artimiesiems. Skubiai siekiame gauti daugiau informacijos apie jos mirties aplinkybes (...)“, – sakė Valstybės departamento atstovas Matthew Milleris.

Jis įvardijo šią moterį kaip Aysenur Ezgi Eygi ir pavadino jos žūtį „tragiška“, tačiau atsakomybės iš karto niekam nepriskyrė.

Tuo tarpu Turkija pasmerkė šios propalestinietiškos JAV aktyvistės, kuri taip pat turėjo Turkijos pilietybę, „nužudymą“, sakydama, kad ją pražudė „okupanto Izraelio kariai“.

Užsienio reikalų ministerija pareiškime nurodė, kad „su dideliu liūdesiu“ sužinojo, jog „okupanto Izraelio kariai Nabluso mieste nužudė mūsų pilietę Aysenur Ezgi Eygi“, ir pridūrė, kad smerkia jos „nužudymą“.

Po to, kai prasidėjo karas Gazos Ruože, Izraelio okupuotame Vakarų Krante padidėjo įtampa.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)