Nustatę šaulio tapatybę, detektyvai turi išsiaiškinti jo motyvus, jo judėjimą pastaruoju metu, taip pat su kuo jis bendravo.

Svarbu išsiaiškinti, ar jis turėjo bendrininkų – fizinių ar su kuriais bendravo internetu, ar jis veikė kokios nors grupės ar organizacijos, ypač užsienyje, vardu.

Teigiama, kad tyrėjai peržiūrės bet kokią techniką, kurią galės paimti, taip pat šaulio skaitmeninę istoriją, kad sužinotų, kokiose interneto svetainėse jis lankėsi, kokioms pokalbių grupėms priklausė, su kuo bendravo.

Tuomet bus keliamas dar vienas klausimas – kaip saugumo tarnybos neužkirto tam kelio?

Atsakomybė tenka 7 tūkst. darbuotojų turinčiai Slaptajai tarnybai, kurios pagrindinis darbas – saugoti JAV prezidentus, tiek esamus, tiek buvusius.

Ginklų Amerikoje gauti nesunku – kiekvienam gyventojui tenka maždaug po tris. Turėtų būti aiškinamasi, kaip šautuvu ginkluotas vyras sugebėjo nušliaužti stogu ir priartėti prie Donaldo Trumpo per 130 metrų atstumą.

BBC žurnalistas taip pat kelia klausimus, kodėl buvo ignoruojami visuomenės perspėjimai arba į juos nebuvo reaguojama?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją