Viršūnių susitikime Baltarusija tapo Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos nare. „Tik mūsų organizacijoje yra du galingiausi lyderiai – Kinija ir Rusijos Federacija. O mes ir toliau drebame prieš tą dolerį“, - kalbėjo A. Lukašenka ir paragino „žengti konkrečius žingsnius“, kaip mažinti priklausomybę nuo Amerikos valiutos.

A.Lukašenka prastai pasijunta jau ne pirmą kartą.

Kaip žurnalistams sakė vienas iš šaltinių, Baltarusijos prezidentas sunkiai serga, tačiau nežinia, kuo, nes tokia informacija laikoma paslaptyje. Faktą, kad Baltarusijos prezidento sveikata – valstybinė paslaptis, patvirtina ir Baltarusijos politologas Valerijus Karabalevičius: „Akivaizdu, kad jam nelabai. Lukašenkos sveikata yra valstybinė paslaptis. Žinoma, matosi, kad jam kažkas negerai. Atrodo prasčiau nei seniau. Akivaizdu. Priaugo svorio. Akivaizdu, kad turi bėdų dėl kojų. Sunkiai vaikšto. Viešumoje gana dažnai galima pastebėti, kad dreba veidas, galva“.

Tik, anot politologo Artiomo Šraibeno, A. Lukašenka pats posto apleisti neketina. Jo duomenimis, jis ketina dalyvauti ir kitais metais vyksiančiuose rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)