Kaip teigė „Sky News Arabia“ šaltinis iš Libano saugumo struktūrų, tikimybė, kad kas nors galėjo likti gyvas po tikslinio smūgio, beveik lygi nuliui, rašoma portale „The Jerusalem Post“.

Kiek anksčiau apie H. Safieddine’o mirtį šeštadienį ryte pranešė Saudo Arabijos naujienų kanalas „Al Hadath“.

Nors Saudo Arabijos portale nurodoma, kad Izraelis šį faktą patvirtino, tačiau „The Jerusalem Post“ dar nepavyko gauti išplatintą žinią besąlygiškai pagrindžiančių įrodymų.

Anot su „Reuters“ bendravusio Libano saugumui artimo šaltinio, nuo pat penktadienio, t. y. nuo tada, kai Izraelis smogė į konkretų rajoną Beirute, su H. Safieddine’u nepavyksta užmegzti ryšio. Be to, trijų saugumo pareigūnų teigimu, besikartojantys Izraelio smūgiai neleidžia gelbėtojams apieškoti vietos, kurioje, kaip manoma, buvo H. Safieddine’as.

Izraelio žiniasklaida daro prielaidą, kad per ataką H. Safieddine’as buvo sužeistas, bet oficialios ir patikimos versijos, kas jam atsitiko, vis dar nėra.

Panašiai kaip H. Nasrallah atveju, spėlionės grindžiamos įsitikinimu, kad tarp žmonių, smūgio metu buvusių požeminiame komplekse, tiesiog negalėjo likti gyvų, taigi, turėjo žūti ir tenai buvę „Hezbollah“ vadai.

Kad Izraelis siekė eliminuoti H. Safieddine’ą, teigiama naktį iš penktadienio į šeštadienį Izraelio žiniasklaidos išplatintoje žinutėje, paremtoje pranešimais iš Libano.

Vėliau, šeštadienį ryte, trys Izraelio pareigūnai laikraščiui „The New York Times“ nurodė, kad smūgių pietiniam Beiruto rajonui taikiniu iš tiesų buvo „Hezbollah“ vadeivų susitikimas, kuriame dalyvavo ir H. Safieddine’as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją