Leidinio duomenimis, vien tik vasario 13 dieną iš Kijevo pakilo apie 20 lėktuvų. Šią dieną į užsienį išskrido verslininkai Andrijus Stavniceris (49 vieta tarp šimto turtingiausių ukrainiečių sąraše, kurį sudarė „Forbes“) ir Vadimas Nesterenko (96 vieta), diena anksčiau – Vadimas Stolaras (64 vieta) ir Vasilijus Chmelnickis (29 vieta).

A. Stavnicerio spaudos tarnyba leidiniui „Ukrainska Pravda“ pranešė, kad jis išvyko į komandiruotę ir grįš po kelių dienų. V. Chmelnickio spaudos tarnyba savo ruožtu pranešė, kad jis su komanda išskrido į mokymus ir turėtų grįžti vasario 20 d. Verslininko atstovai pridūrė, kad kelionė buvo suplanuota prieš tris mėnesius, o jo vaikai yra Ukrainoje.

Rinatas Achmetovas (pirmoji „Forbes“ sąrašo vieta) į Ciurichą skrido sausio 30 d., o sekmadienį iš Ukrainos išskrido dar vienas jo lėktuvas, rašo leidinys. Sausio pabaigoje šalį paliko ir verslininkas Viktoras Pinčukas (antra vieta).

Be to, partijos „Opozicijos platforma už gyvybę“ deputatas Igoris Abramovičius užsisakė privatų lėktuvą 50-čiai žmonių, praneša leidinys, remdamasis šaltiniais ir dviem žmonėmis, kuriems buvo pasiūlyta skristi. Jie teigė, kad lėktuvas iš Kijevo į Vieną turėjo nuskraidinti partijos narių artimuosius ir I. Abramovičiaus verslo partnerius.

Verslininkas Vadimas Novinskis (aštunta vieta turtingiausiųjų sąraše) iš Kijevo išskrido į Miuncheną vasario 10 d., tuo pačiu metu išvyko ir Oleksandras Jaroslavskis (devinta vieta).

Sekmadienį Aukščiausiosios Rados deputatas Aleksandras Dubinskis paskelbė, kad frakcijos „Liaudies tarnas“ parlamentarams nuo vasario 13-osios uždrausta išvykti iš Ukrainos. Strana.ua žiniomis, pasieniečiai gavo neoficialų sąrašą su deputatų, negalinčių išvykti iš šalies, pavardėmis. Tų, kurie jau yra užsienyje, buvo paprašyta kuo greičiau grįžti.

Vėliau šios frakcijos pirmininkė Julija Paliyčiuk „UNIAN“ sakė, kad oficialiuose frakcijos pokalbiuose nebuvo jokių pranešimų apie draudimą frakcijos nariams išvykti iš šalies.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)