Pavyzdžiui, apie tai rašo NV remdamasi pašnekovo valstybės vadovo komandoje, kuris kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, pareiškimu, skelbia UNIAN.

Pažymima, kad V. Zelenskis turi pastabų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiajam vadui dėl nesėkmingo Ukrainos karių parengimo Rusijos kariuomenės puolimui Charkovo srityje.

„Prezidento kanceliarijos ir valstybės vadovo nepasitenkinimas, pasak šio šaltinio, yra susijęs tiek su nesėkmingu pasirengimu Rusijos puolimui Charkovo srityje, tiek su daugeliu kitų klausimų. Tačiau, kaip įtikina NV pašnekovas, artimiausiu metu vyriausiasis vadas greičiausiai nebus nušalintas nuo pareigų“, – rašo NV.

V. Zelenskis iš Ukrainos kariuomenės vado pareigų iki tol jas ėjusį Valerijų Zalužną atleido šiemet vasario 8 d. ir vietoj jo paskyrė generolą pulkininką Oleksandrą Syrskį, kuris anksčiau vadovavo Ukrainos sausumos pajėgoms.

Valstybės vadovas šį sprendimą paaiškino permainų būtinybe.

Tačiau kelių Vakarų žiniasklaidos priemonių šaltiniai pažymėjo, kad priežastis buvo prezidento ir generolo nesutarimai, kurie paaštrėjo po nesėkmingo Ukrainos kontrpuolimo 2023 m. vasarą.