Teismas Maskvoje nusprendė, kad opozicionierius 2012-ųjų gegužę kurstė smurtinius neramumus. Tai ketvirtadienį agentūrai "Interfax" sakė teisėsaugos atstovas.

Kartu teistam Leonidui Razvošajevui taip pat skirta ketverių su puse metų kalėjimo bausmė. Abu opozicijos atstovai buvo teisiami dėl protestų Bolotnajos aikštėje 2012 metų gegužės 6-ąją, likus dienai iki V. Putino inauguracijos prezidentu trečiajai kadencijai. Gynėjai procesą vadina politiškai motyvuotu. Jie pareiškė apskųsiantys nuosprendį.

Prokuratūra S. Udalcovui ir L. Razvošajevui reikalavo aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmės. Pastaraisiais metais bausmių sulaukė ne vienas įtakingas Kremliaus kritikas. Vienas žinomiausių yra Aleksejus Navalnas.

Ketvirtadienį prie teismo pastato Maskvoje S. Udalcovo ir L. Razvošajevo rėmėjai taikiai protestavo prieš "teisėsaugos savivalę". "Laisvę gegužės 6-osios kaliniams", - skandavo jie per garsiakalbius. Daugelis jų laikė rankose plakatus su S. Udalcovo portretais. Šis Kairiojo fronto politikas jau daug mėnesių gyvena namų arešto sąlygomis. Teismo pastatą buvo atitvėrusio gausios policijos pajėgos.

Teisėjas Aleksandras Samašniukas kaltino S. Udalcovą ir L. Razvošajevą per demonstracijas prieš dvejus metus provokavus smurtą prieš policiją. Per neramumus tada buvo sužeisti 78 saugumo pajėgų atstovai.

Iš viso per protestus prieš V. Putiną 2012 metų gegužės 6-ąją buvo suimta apie 400 žmonių. 29 jų buvo teisiami. Daugeliui skirtos ilgos kalėjimo bausmės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)