„Tai buvo terorizmas, terorizmas prieš mus visus, – sakė akivaizdžiai susijaudinęs kancleris, pirmadienį atvykęs į incidento vietą. – To mes niekada netoleruosime, su tuo niekada nesitaikstysime“. Kartu jis paskelbė apie padarinius. Būtina griežtinti ginklų įstatymus, o žmonės, kuriems neleista likti Vokietijoje, turi būti nuosekliai išsiunčiami, kalbėjo O. Scholzas.

Jis teigė esąs „įtūžęs ir piktas“. Spėjamas kaltininkas esą turi būti greitai ir griežtai nubaustas. Ir būtina daryti viską, kad tokie dalykai nepasikartotų, pabrėžė O. Scholzas. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad deportacijų iš Vokietijos skaičius pastaruoju metu išaugo smarkiai – 30 proc. Tačiau tai, anot jo, nėra priežastis atsipalaiduoti. Būtina įgyvendinti Dublino taisykles ir apskritai kovoti su neteisėta migracija. Kartu negalima leisti, kad radikalus islamizmas skaldytų visuomenę, sakė kancleris.

Per miesto šventę penktadienį 26 metų siras peiliu mirtinai subadė tris žmones ir aštuonis sužeidė. Šeštadienį jis pasidavė policijai. Tyrimą perėmė generalinė prokuratūra. Anot žiniasklaidos, siras jau turėjo būti deportuotas iš Vokietijos, tačiau institucijos to neįgyvendino.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją