„Kiek man žinoma, buvo tokia rusė, pasakojusi, kad pagimdė sūnų nuo ruso, spėju, kad tai buvo nesantuokinis vaikas, o paskui ištekėjo už kartvelo. Su mažuoju Vladimiru persikėlė į Sakartvelą. Patėvis su vaiku elgėsi žiauriai, iš esmės jo nepriėmė kaip savo“, – teigia J. Ioffe.

Remiantis šia teorija, neapsikentusi motina sūnų atidavė auginti tolimiems giminaičiais tuometiniame Leningrade. Tai, esą, paaiškina, kodėl žmonės, laikyti V. Putino tėvais, buvo vyresnio amžiaus.

„Žinau, kad ji, galima V. Putino motina, apie tai daug pasakojo užsienio žurnalistams. Žmonės kalbėjo, kad ji netgi į jį panaši. Nežinau, ar tai tiesa“, – sako V. Putino vaikystę tyrinėjanti žurnalistė, tačiau teigia, kad tokios teorijos negalima nei patvirtinti, nei paneigti.

Kaip teigia „Radio Svoboda“ pašnekovė, mažasis V. Putinas vaikystėje žaislų neturėjo – smaginosi vaikydamasis žiurkes. Daug laiko leisdavo kieme, daug bendravo su kitais vaikais.

Vladimiras Putinas vaikystėje

„Jo santykiai nuo mažų dienų buvo grįsti fizine jėga, prievarta, labai aiškia socialine hierarchija. Ir tokios buvo jo vaikystės pramogos. Ten išmoko labai gerai perprasti žmones... Nuo savo praeities pasislėpti nepavyks, jos nepaslėpsi ir nuo kitų. Ir šiuo atveju svarbūs ne tik žaislai ir žiurkės, to laikmečio nepriteklius, bet ir tai, kokią įtaką tai padarė visai kartai, ko išmokė. Kad niekas gerovės neužtikrins, kad visada gali būti tik blogiau. Štai kodėl jo dvaras Gelendžike atrodo taip, kaip atrodo. Manau, kad tie, kuriems vaikystėje nieko netrūko, tikrai savo namų nepuošia taip, kaip kad tai daro V. Putinas“, – konstatavo žurnalistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)