Konkrečią jų steigimo tvarką bei sąlygas nutarta paruošti baiminantis, kad baruose ir kavinėse bus prisidengiama tokio klubo vardu ir toliau leidžiama rūkyti pažeidžiant Seimo priimtą Tabako kontrolės įstatymą.

Ūkio ministerija jau paruošė klubų kūrimo tvarkos aprašą bei tariasi dėl teisinės atsakomybės už jų steigimo tvarkos pažeidimus.

Kol kas klubų steigimo tvarkos pažeidėjus siūloma bausti nuo 500 iki 3 tūkst. litų, o pažeidimą pakartojus, skirti 3- 5 tūkst. litų baudą.

Steigimo tvarkos apraše numatoma, kad klubas - tai specialiai įrengtos patalpos, skirtos tik cigarus ar pypkes rūkantiems, kolekcionuojantiems ar kitaip jomis besidominčiais žmonėms. Vienas iš punktų taip pat draudžia klubus kurti restoranuose, kavinėse, baruose, kitose viešojo maitinimo įstaigose, klubuose bei diskotekose, taip pat patalpose, kuriose nerūkantieji būtų priversti kvėpuoti tabako dūmais.

Ūkio ministerijos Vidaus prekybos skyriaus vedėja Birutė Mačiunskienė aprašą komentuoti atsisakė, nes jis dar nepatvirtintas, tačiau užsiminė, kad jis jau buvo teiktas Vyriausybei, bet buvo grąžintas patikslinti.

"Dėl jo ministerijoje vyksta karštos diskusijos. - "Vakarų ekspresui" sakė valdininkė. - Tikimės, kad jau ateinantį trečiadienį steigimo tvarka gali būti patvirtinta".

Žinia, apie tokius klubus prabilta po to, kai Seimas priėmė sprendimą nuo kitų metų visiškai uždrausti rūkyti viešojo maitinimo įstaigose.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją