Šiam siūlymui pritarus Lietuvai nuo 2011 m. tektų didinti akcizų tarifus alui ne mažiau kaip 20,6 proc., taigi pusė litro alaus iki 5 laipsnių stiprumo brangtų maždaug 4 ct, o stipresnio – 6 ct.

Kaip DELFI sakė Lietuvos finansų ministras Zigmantas Balčytis, ES šalių ministrams nesuradus kompromiso, šis klausimas atidėtas kitam posėdžiui, vyksiančiam lapkričio pabaigoje. „Mes pasisakėme prieš akcizų didinimą, ypatingai mums buvo jautrus klausimas dėl alaus, dar kai kurios valstybės palaikė mūsų poziciją“, – sakė jis.

Anot finansų ministro, Lietuva ir Nyderlandai pasiūlė pereiti prie tam tikrų principų nustatymo, pagal kuriuos būtų galima sugrįžti ir peržiūrėti akcizų dydžius.

„O dabar tai mums yra nepriimtina, nes mes akcizus didiname – turime savo įsipareigojimus pagal stojimą sutartį“, – sakė Z. Balčytis.

Šiuo metu Lietuvos taikomi akcizų tarifai etilo alkoholiui ir alkoholiniams gėrimams yra didesni negu dabartiniai minimalūs ES taikomi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją