„Pastebėjome, kad pastaruoju metu pradėjo kisti alaus vartojimo kultūra ir Lietuvos alaus mėgėjai vis dažniau renkasi lengvą, kokybišką alų. Atsižvelgdami į vartotojų pageidavimus, po išsamių bandymų ir skoninės analizės tyrimų išvirėme „Kalnapilis 3 salyklai“ alų. Jo gamybai panaudojome tris skirtingas salyklo rūšis, kurios suteikia alui turtingą skonį ir aromatą, bet tuo pačiu šis 4,8 proc. stiprumo alus yra ypač lengvai geriamas“, – pasakojo „Kalnapilio–Tauro grupės“ generalinis direktorius Valdas Tekorius.

Alaus „Kalnapilis 3 salyklai“ receptūros kūrimas kartu su bandomaisiais virimais truko daugiau nei metus. Naujojo alaus „Kalnapilis 3 salyklai“ gamybai naudojami šviesus miežių, karamelinis ir juodasis salyklai, derinant juos su Perle ir Saaz apyniais.

Pasak „Kalnapilio“ alaus meistrų, salyklas: sudaiginti ir sudžiovinti miežiai – yra pagrindinė sudedamoji alaus dalis. Jis, priklausomai nuo skirtingo gamybos proceso, išdžiovinimo laipsnio ir būdo, gali būti šviesus, karamelinis, juodas, Miuncheno ir kt.

„Būtent salyklas turi didžiausią įtaka alaus kokybei. Jis nulemia alaus spalvą, skonį ir kvapą. Mūsų sprendimo panaudoti trijų rūšių salyklą dėka ir pavyko sukurti naujo tipo alų Lietuvoje - lengvai geriamą „Kalnapilis 3 salyklai“, - pabrėžė V. Tekorius.

„Manome, jog mums pavyko išvirti tikrai originalios receptūros lietuvišką alų, kurio skonį ir lengvumą vartotojai įvertins artėjant vasaros sezonui. Šiais metais tikimės parduoti per 3 mln. litrų naujojo alaus „Kalnapilis 3 salyklai“, – sakė V. Tekorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją