Alaus „Kalnapilis 3 salyklai“ receptūros kūrimas kartu su bandomaisiais virimais truko daugiau nei metus. Naujojo alaus „Kalnapilis 3 salyklai“ gamybai naudojami šviesus miežių, karamelinis ir juodasis salyklai, derinant juos su Perle ir Saaz apyniais.
Pasak „Kalnapilio“ alaus meistrų, salyklas: sudaiginti ir sudžiovinti miežiai – yra pagrindinė sudedamoji alaus dalis. Jis, priklausomai nuo skirtingo gamybos proceso, išdžiovinimo laipsnio ir būdo, gali būti šviesus, karamelinis, juodas, Miuncheno ir kt.
„Būtent salyklas turi didžiausią įtaka alaus kokybei. Jis nulemia alaus spalvą, skonį ir kvapą. Mūsų sprendimo panaudoti trijų rūšių salyklą dėka ir pavyko sukurti naujo tipo alų Lietuvoje - lengvai geriamą „Kalnapilis 3 salyklai“, - pabrėžė V. Tekorius.
„Manome, jog mums pavyko išvirti tikrai originalios receptūros lietuvišką alų, kurio skonį ir lengvumą vartotojai įvertins artėjant vasaros sezonui. Šiais metais tikimės parduoti per 3 mln. litrų naujojo alaus „Kalnapilis 3 salyklai“, – sakė V. Tekorius.