"Sutartį su importuotoju pasirašėme prieš porą metų. Praėjusiais metais pradėjome putojančio vyno eksportą, o šį mėnesį – brendžio. Importuojamiems produktams JAV kelia griežtus kokybės reikalavimus, ypač ilgai trunka pakuotės tvirtinimo procedūra. Užtrukome, kol įvykdėme visus reikalavimus ir gėrimus tinkamai paruošėme eksportui į JAV", - sako "Alitos" rinkodaros ir pardavimo direktorius Darius Vėželis.

Prieš pradėdama brendžio eksportą į JAV, bendrovė šiek tiek keitė šio gėrimo receptūrą, nes į šią šalį importuojamas brendis turi būti 40 proc. stiprumo (Lietuvoje parduodamas brendis "Alita" yra 38 proc. stiprumo).

Taip pat specialiai šios šalies rinkai gėrimas buvo išpilstytas į 0,75 litro talpos butelį (Lietuvoje parduodamas 0,7 litro talpos butelyje), sukurta nauja etiketė.

Praėjusiais metais "Alita" į JAV pradėjo vežti keturių rūšių putojantį vyną. Artimiausiais mėnesiais bendrovė į JAV pradės eksportuoti ir degtinę "Premium gera".

Pirmąjį šių metų ketvirtį "Alitos" alkoholinių gėrimų eksportas išaugo 54 procentais. Bendrovės gaminami gėrimai taip pat eksportuojami į Didžiąją Britaniją, Airiją, Ispaniją, Jungtinius Arabų Emyratus, Suomiją, Estiją, Vokietiją, Lenkiją, Japoniją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją