Be to, vyriausybė ketina siųsti į parduotuves Federalinės mokesčių tarnybos darbuotojus tikrinti brūkšninių kodų ir aiškintis, ar lentynose stovi legali produkcija. Taip pat svarstoma galimybė įrengti parduotuvėse specialius terminalus, kuriuose pirkėjai galės patys patikrinti, ar alkoholio butelis nepadirbtas.

Vidaus reikalų ministerija ketina keisti įstatymus, kad būtų nustatyta baudžiamoji ir papildoma administracinė atsakomybė nepranešantiems apie pažeidimus Valstybinei automatizuotai informacijos sistemai. Šiuo metu alkoholio pardavėjams gali būti atimama licencija prekiauti alkoholiu, tačiau prekiaujančiųjų be licencijos praktiškai neįmanoma nubausti.

Finansų ministerijos duomenimis, šiuo metu degtinė, kurios pusė litro kainuoja mažiau nei 70 rublių, sudaro 13,4 proc. rinkos. Kalmukijoje, Kabardino-Balkarijoje, Krasnodaro srityje ir Dagestane už minėtą kainą parduodama degtinė sudaro 30-65 proc. rinkos. Vienas Rusijos pilietis per metus vidutiniškai suvartoja 12,26 litro alkoholio, iš kurių 2,7 litro – nelegalios produkcijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją