Tačiau vietoj palaiminimo iš politikų atkirčio sulaukusi bendrovė apie savo ketinimus kol kas nutyli. Aludarių planai nuostabą sukėlė ne tik miesto valdžios atstovams, bet ir higienistams.

Miesto vicemeras Povilas Vadopolas neslėpė suabejojęs verslininkų projekto skaidrumu.

„Išgauti mineralinį vandenį bendrovė ketina tik iš keliasdešimties metrų gylio. Iš tiek paimtas vanduo tikrai negali būti pateiktas kaip mineralinis. Net ir ne specialistui aišku, kad iš tokio gylio tikrai kokybiško vandens neišgaus – tam reikia bent 200 metrų. Ūkio, miesto plėtros ir aplinkosaugos komitetas nepritarė bendrovės prašymui, nes įtarė kažką nešvaraus, ir abejojo, ar nėra kokių nors povandeninių srovių“, – pabrėžė P.Vadopolas.

Laukia verslininkų

Pasak P.Vadopolo, abejonių kelia ir galimybė nedideliame skverelyje įrengti dar ir gręžinio apsauginę zoną.

„Netgi jei ji būtų tik 5 metrų spinduliu, iš kur ten vietos tam rastų?“ – stebėjosi verslininkų planais vicemeras.

Politikams nepakako „Kalnapilio-Tauro grupės“ pateikto raštiško prašymo. Pasak P.Vadopolo, jei verslininkai nenuleis rankų, Ūkio, miesto plėtros ir aplinkosaugos komitetas pageidautų argumentus išgirsti iš jų pačių.

Verslininkų paaiškinimą, kodėl jiems parūpo miesto centras, teigė norįs išgirsti ir komiteto pirmininkas Vidmantas Baltramiejūnas.

„Įdomų, kodėl jie išsirinko būtent tą skverą? Man tai irgi neatrodo priimtina“, – stebėjosi politikas.

„Kalnapilio-Tauro grupės“ ketinimai nustebino ir Panevėžio visuomenės sveikatos centro Visuomenės saugos skyriaus vedėją Viktorą Grincevičių.

„Tokie dalykai su mumis privalo būti derinami, bet nieko apie tą gręžinį dar negirdėjau. Čia kažkoks keistas planas“, – „Sekundei“ teigė vedėjas.

Vieta stebina

V.Grincevičius abejojo, ar tarp Respublikos ir Taikos gatvių bei buvusio dramos teatro įsiterpęs skverelis tinkamas vieta tokiam gręžiniui.

„Tam turi būti išlaikytos griežto režimo sanitarinė zona, izoliuota teritorija, kad nepatektų į ją jokių šiukšlių, jokios taršos. Kadangi tokioje vietoje bus naudojama daug vandens, sanitarinė zona turėtų būti bent 30 metrų spindulio. Kur tame skverelyje tiek aptverti? Nemanau, kad čia galėtų būti gręžinys“, – svarstė Visuomenės sveikatos centro atstovas.

„Aukštaitijos vandenų“, eksploatuojančių 25 giluminius gręžinius iki 230 metrų gylio, atstovai vertinti aludarių ketinimų nesiryžo.

Visi bendrovės gręžiniai įrengti pačiame miesto pakrašty. Vanduo į juos ateina iš Latvijos ir Rytų Lietuvos vandens telkinių.

Išgirsti apie „Kalnapilio-Tauro grupės“ planus iš pačių bendrovės atstovų „Sekundei“ nepavyksta jau trečia savaitė. Neva šiuo klausimu kalbėtis kompetentingas vienintelis įmonės generalinis direktorius jau kone mėnesį išvykęs darbo reikalais į užsienį.