Ūkio ministerija pirmojo ketvirčio ūkio apžvalgoje nurodė, kad iš spiritinių gėrimų labiausiai išaugo degtinės gamyba - 47 proc., palyginti su pirmuoju ketvirčiu pernai. Anot apžvalgos, bendri degtinės pardavimai išaugo 29 proc., iš jų vidaus rinkoje - 25 proc., o eksportas - 2 kartus.

Palyginamuoju laikotarpiu brendžio gamyba išaugo 9 proc., džino - 8 proc., tačiau brendžio buvo parduota 13 proc. mažiau, viskio - 8 proc., džino - 6 proc., likerio - 18 proc. mažiau.

Putojančio vynuogių vyno gamyba padidėjo 18 proc. iki 67 tūkst. dekalitrų, alaus - 2 proc. iki 5,4 mln. dekalitrų.

Šiemet pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, nedenatūruoto etilo alkoholio pagaminta 15 proc. mažiau, tačiau jo pardavimas išaugo 79 proc., iš jo eksportas - 86 proc. Palyginamu laikotarpiu Lietuvoje pagaminta 2,5 karto daugiau denatūruoto etilo alkoholio.

Ūkio ministerijos teigimu, nedenatūruoto etilo alkoholio pardavimo bei denatūruoto etilo alkoholio gamybos bei pardavimų didėjimas sietinas su įsibėgėjančia biodegalų gamyba.

Natūralaus mineralinio ir aeruoto vandens gamyba šalyje išaugo 31 proc. iki 3,4 mln. dekalitrų, o nealkoholinių gėrimų - smuko 12 proc. iki 2,8 mln. dekalitrų.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją