Seimo narys A. Vyšniauskas ir pats sako, kad buvo nustebęs.

„Aš neįsivaizduoju, kaip taip gali būti“, – sakė politikas.

Praėjusią savaitę prokurorai paviešino, kad nori jam pateikti įtarimus už „čekiukus“. O Seimo narys A. Vyšniauskas tikino, jog jam tai yra netikėta ir jo čekiai iš Marijampolės tarybos laikų jau buvo patikrinti.

„Buvo, žinau, ir savivaldybės kontrolieriaus, dviejų savivaldybės kontrolierių atliekami auditai. Mano atžvilgiu nebuvo jokių abejonių pareikšta“, – tikino jis.

Tačiau trečiadienį paaiškėjo, kad iš tiesų jo „čekiukų“ audito nebuvo.

„To paties kontrolieriaus esu klausęs, kaip jam sekasi, ar turės man kokių priekaištų. Bet man visada buvo sakoma, kad jokių priekaištų nėra, viskas yra tvarkoje“, – LNK žinioms sakė A. Vyšniauskas.

Nebuvo taip pat ir į Seimą išėjusios darbietės Vaidos Giraitytės – Juškevičienės „čekiukų“ audito.

A. Vyšniauskas sako, kad neįsivaizduoja, kodėl kontrolierius vienus tikrino, o kitus ne. Bene, kontrolierius – konservatorius.

„Jis keistokas žmogus. Aš jį gana gerai pažįstu, tai keistokas žmogus“, – kalbėjo jis.

Keistoka gali pasirodyti ir tai, kad pernai A. Vyšniauskas Marijampolei grąžino 102 eurus. Tuo metu jis jau buvo Seime. Visuomenininko Andriaus Tapino akcija „Skaidrinam“ politikus tada jau kratė.

„Tai buvo mano paties sprendimas. Bet aš nenorėčiau komentuoti konkrečių detalių. Nes aš nežinau, ar tai yra susiję su atliekamu tyrimu“, – teigė A. Vyšniauskas.

Prokurorai A. Vyšniauskui nori pateikti įtarimus dėl galimo piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir sukčiavimo. Mano, kad politikas galėjo pasisavinti 2100 eurų.

Valdančioji Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD) A. Vyšniauską iš Seimo rinkimų sąrašo jį išbraukė, bet vienmandatę apygardą paliko.

„Man tai yra ir tam tikras garbės dalykas, tai daryti“, – tvirtino A. Vyšniauskas.

Seimo nario A. Vyšniausko neliečiamybės generalinė prokurorė Nida Grunskienė į parlamentą ateis kitą antradienį.

„Mano siūlymas ir raginimas kolegoms yra tai daryti bendru sutarimu, nes aš neturiu, ką slėpti“, – kalbėjo jis.

Seimo valdyba sušaukė neeilinį sesiją.

„Pirmasis klausimas yra dviejų naujų ministrų priesaikos, dėl to iš esmės tos neeilinės sesijos ir reikia nedelsiant. Ir, žinoma, išklausysime ir generalinės prokurorės N. Grunskienės pranešimą dėl Seimo nario A. Vyšniausko“, – kalbėjo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen.

Prokurorai į Seimą prašosi jau ne pirmą kartą šią kadenciją dėl konservatoriaus neliečiamybės. Tik praėjusį kartą Kristijonas Bartoševičius, būdamas Čilėje, nusprendė mandato atsisakyti pats. Tai sukėlė klausimų Lietuvoje, ar kažkas galėjo K. Bartoševičių įspėti apie gresiančius įtarimus pedofilija, taip siekiant iš viešumos jį patraukti tyliai.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: