„Rasti bendrų sąlyčio taškų įmanoma su ne viena opozicine partija. (...) Reikia pasižiūrėti, kaip jiems seksis ir kalbėtis, ir derinti programinės nuostatas“, – „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė, klausiama, ar pergalės Seimo rinkimuose atveju socialdemokratai matytų galimybių į valdančiąją koaliciją kviestis naujai įsikūrusią politinę jėgą.

„Šiai dienai galiu pasakyti, kad mes nematome bendro darbo su konservatoriais, nes vertiname visą jų veiklą. Tikrai apie tai negali būti net kalbos. Tą ne kartą labai aiškiai esu pasakiusi“, – sakė ji.

Savo ruožtu su šiuo metu valdančiojoje daugumoje dirbančiu Liberalų sąjūdžiu, tvirtino V. Blinkevičiūtė, socialdemokratai rastų apie ką pasikalbėti koalicijos formavimo klausimais.

„Visiškai galimi dalykai. Kai kuriais atvejais mes tikrai galime rasti sutarimų. Tai bus derybų klausimas. Po pirmojo turo bus aišku. Galima ieškoti kai kurių sąlyčio taškų“, – apibendrino politikė.

Iki šalies parlamento rinkimų likus vos keliems mėnesiams, partinių reitingų antroje vietoje įsitvirtino R. Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“.

Kaip rodo „Delfi“ užsakymu atlikta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa, pirmąją vietą toliau išlaiko ž socialdemokratai. Už juos liepą būtų balsavę 12,9 proc. apklausos dalyvių. Tuo metu į antrąją vietą užkopusi partija „Nemuno aušra“, jei Seimo rinkimai vyktų artimiausiu metu“, sulauktų 10,2 proc. šalies gyventojų palaikymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)