S. Grinkevičius galimai girtas prie vairo įkliuvo sekmadienį, kai Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai Kėdainių mieste ir rajone organizavo reidus.

Apie 12.00 val. Kėdainių rajone, Vilainių kaime, buvo sustabdytas automobilis „Porsche“.

Policijos suvestinėse teigiama, kad šį automobilį vairavo neblaivus 65-erių metų vyras. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,65 promilės.

Nors policija pateikia tik nuasmenintus duomenis, tačiau beveik nėra abejonių, kad čia kalba eina būtent apie buvusio Kėdainių mero ir dabartinio rajono tarybos nario liberalo S. Grinkevičiaus sulaikymą – Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-asis skyrius „Rinkos aikštei“ patvirtino, kad S. Grinkevičiaus atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Vyksta tyrimas. Kol kas įtarimas nėra pareikštas. Pats įvykis yra fiksuotas.

Kol neatliktas tyrimas, negalime detalizuoti aplinkybių. Kai bus visi taškai sudėti ant „i“, bus sprendimai, tada galėsite sužinoti“, – „Rinkos aikštei“ sakė bylą kontroliuojantis prokuroras Gintaras Jakštas.

Pasak jo, tyrimas gali būti atliktas ir sutrumpinta tvarka. Sprendimas dėl S. Grinkevičiaus gali būti priimtas ir per 14 dienų, tačiau dar nežinia, ar sprendimą šioje byloje priims teismas ar prokuratūra.