Teiginiai

DPR vėliava buvo pakabinta Euro2024 rungtynėse birželio 17 dieną tarp Rumunijos ir Ukrainos, rašo RBC. Rungtynėse su Ukraina DPR vėliavą iškabino Rumunijos rinktinės sirgaliai

Verdiktas

Melas. Rumunijos sirgaliai nepakabino DPR vėliavos rungtynėse su Ukraina, o nuotrauka, kurioje vėliava užfiksuota, yra suklastota. Per originalią varžybų transliaciją toje vietoje, kurioje tariamai kabo ukrainiečius įžeidžianti nuotrauka, jos išties nėra.

Melo detektoriaus komentaras

Europos futbolo čempionato naujienas skelbiantis „Telegram“ kanalas „Чемпионат“ pranešė, kad žinia, jog Rumunijos gerbėjai pakabino DPR vėliavą yra netikra. Anot šio kanalo, vėliava nuotraukoje buvo „įdėta“ pasinaudojant „Photoshop“ programa (čia).

RBC.ru portalas, kuris pranešė, kad Rumunijos sirgaliai rungtynėse su Ukraina pakabino DPR vėliavą, vėliau paskelbė, kad publikacija apie tai buvo pašalinta, nes ji buvo netikra (čia).

Melaginga žinutė

Portalas „Meduza“ taip pat skelbė, kad „Telegram“ kanalais išplatinta apsišaukėliškos DPR vėliavos nuotrauka, kurią tariamai pakabino sirgaliai per rungtynes ​​tarp Rumunijos ir Ukrainos, iš tikrųjų pasirodė netikra. Oficialioje rungtynių transliacijoje „Meduzai“ nepavyko rasti paskelbto nejudančio vaizdo su DPR vėliava. Vėliavos nuotraukos iš kitų kampų taip pat niekur nepasirodė (čia).

Portalas sportmail.ru taip pat pripažino, kad anksčiau jų paskelbta žinia apie rungtynėse pakabintą DPR vėliavą yra netikra, esą žurnalistai buvo apgauti. „Rumunijos rinktinės sirgaliai su savimi nesinešė Donecko Liaudies Respublikos (DPR) vėliavos ir jos nepakabino 2024 metų Europos čempionato grupių etapo rungtynėse su Ukrainos rinktine. Apie tai socialinio tinklo X puslapyje pranešė „Championat.com“. Anksčiau „Telegram“ kanalas „Country Politics“ rašė, kad Rumunijos gerbėjai iškabino DPR vėliavą ir netgi pridėjo ekrano kopiją iš transliacijos. Tačiau Championship.com teigia, kad tai yra padaryta su „Photoshop“, - pripažino portalas (čia).

Įrodymas, kad DLR vėliava rungtynėse nebuvo pakabinta

Miuncheno „Allianz Arena“ stadione vykęs susitikimas tarp Ukrainos ir Rumunijos baigėsi rezultatu 3:0 Rumunijos futbolininkų naudai.

Skelbiama, kad UEFA iškelti Rusijos vėliavas 2024 m. Europos čempionate per rungtynes, kuriose žais Ukraina, nes baiminasi, kad jų buvimas gali sukelti saugumo problemų rungtynių vietose, ESPN sakė šaltinis.

Rusijos nacionalinė vėliava iki šiol buvo matoma kai kuriose varžybose, įskaitant atidarymo rungtynes ​​tarp šeimininkės Vokietijos ir Škotijos Miunchene bei sekmadienio Anglijos ir Serbijos susidūrimą Gelzenkirchene. Rusija nedalyvauja „Euro 2024“ turnyre (čia).