„Melo detektorius“ redaktorė Aistė Meidutė sako, kad vis daugiau žmonių jiems rūpimos informacijos įpranta ieškoti socialiniuose tinkluose, tačiau kai tai tampa pagrindiniu informacijos šaltiniu, susiduriama su itin didele rizika būti apgautam ar neteisingai informuotam. Delfi pirmieji Lietuvoje savo skaitytojams siūlo pasinaudoti sukurtu įrankiu – „DELFI Melo detektoriaus“ pokalbių robotu.

Jeigu jums kyla įtarimų dėl pateikiamos informacijos, socialiniame tinkle „Facebook“ susiraskite „DELFI Melo detektoriaus“ paskyrą ir siųskite pranešimą.

Pasitelkęs dirbtinį intelektą pokalbių robotas atsakys į užklausą atsiųsdamas faktų tikrintojų paruoštą straipsnį. Jeigu toks teiginys dar nebuvo patikrintas, bus įspėti žurnalistai, o atsakymą klausiantysis gaus iš karto, kai tik patikrintas faktas pasirodys portale „Delfi“.

Aistė Meidutė

Pokalbių robotas su jumis bendraus lietuvių kalba, jis ne tik reaguos į jūsų užklausą, bet ir rinks visus duomenis apie dezinformaciją, juos klasifikuos, seks ir analizuos, kad būtų galima ištirti jos plitimą ir veikimą. Pokalbių robotas gali reaguoti į visų formatų dezinformacijos pranešimus: vaizdo, garsinius, tekstinius įrašus.

„Džiaugiuosi, kad „Delfi“ pirmieji Lietuvoje pasiūlys skaitytojams galimybę pasitikrinti jiems rūpimą informaciją, bendrauti su žurnalistais realiuoju laiku ir susipažinti su „DELFI Melo detektoriaus“ patikrintais faktais, naudojantis naujuoju pokalbių robotu, kurį sukūrėme kartu su užsienio partneriais.

Mums labai svarbus grįžtamasis ryšys, kurį suteiks pokalbių roboto naudotojai, siųsdami įtarimų sukėlusius teiginius ir vaizdo medžiagą. Gavę šią informaciją galėsime kalbėti su auditorija apie tai, kas jiems iš tiesų rūpi ir išaiškinti teiginius, kurie klaidina labiausiai. Šis įrankis taip pat padės greičiau gauti šį ryšį iš mūsų“, – sako A. Meidutė.

Maldita.es yra pirmaujanti Europos faktų tikrinimo organizacija, turinti daug patirties ir kompetencijos kuriant pažangiausias technologines priemones faktų tikrintojams ir puoselėjant veiksmingus tarpvalstybinius kovos su dezinformacija tinklus. Todėl Delfi bendradarbiaujant su Maldita dabar integruoja novatorišką, jų sukurtą technologinį įrankį, kuris padės aptikti dezinformaciją ir greitu būdu skaitytojams atsakys, ar pateikta informacija yra teisinga, ar melaginga.

„DELFI Melo detektorių“ socialiniame tinkle „Facebook“ galite rasti čia, kur pokalbių robotas atsakys į visas jūsų dvejones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)