Teiginiai

Disney“ sukūrė serialą vaikams apie mergaitę, kurią apvaisino Šėtonas.

Verdiktas

Iš dalies melas. Platformoje „Disney+„ rodomas serialas „Pauline“ nėra skirtas vaikams, JAV jį rekomenduojama žiūrėti vyresniems nei 17 metų žmonėms, Vokietijoje – vyresniems nei 16 metų, o Singapūre – vyresniems nei 21 metai, taigi, serialas yra skirtas vyresniems paaugliams ir jauniems suaugusiesiems. Jame pagrindinė herojė 18 metų Paulina atsitiktinai pastoja nuo šėtono sūnaus ir įgyja antgamtinių galių.

Melo detektoriaus komentaras

Vos tik amerikietiška prenumeruojamoji užsakomųjų vaizdo įrašų platforma „Disney+„ paskelbė apie sprendimą rodyti vokiečių siaubo komedijos žanro mini serialą „Pauline“, socialiniuose tinkluose kilo pasipiktinimo banga. Labiausiai ši naujiena sujaudino vakarietiškų vertybių kritikus, kurie puolė tvirtinti, kad serialo siužetas atspindi sugedusią Vakarų moralę.

Socialinių tinklų vartotojai puolė dalintis amerikiečių krikščioniškosios pakraipos žiniasklaidos priemonės „Krikščioniškasis transliavimo tinklas“ (eng. The Christian Broadcasting Network, CBN) laidos iškarpa (čia), išversta į rusų kalbą. Joje laidos vedėjas Gary Lane’as piktinasi „Disney+„ sprengimu, sakydamas, kad tėvai turėtų atkreipti dėmesį į šią platformą ir drąsiai išreikšti savo nuomonę dėl rodomo serialo.

Gary Laine’as trumpai papasakoja serialo siužetą, o socialinių tinklų vartotojai, paviešinę šį įrašą, pridėjo, kad platforma „išleido šešių dalių serialą vaikams apie mergaitę, kurią apvaisino Šėtonas.“ ir dar susiejo šią žinią su Vakarų vertybėmis, kurias, esą, atspindi seriale pasakojama istorija.

Klaidinanti žinutė

Tačiau socialinių tinklų vartotojų komentarai kiek prasilenkia su realybę. Visų pirma, nė viename jų, kaip ir paviešintoje vaizdo iškarpoje, neminima, kad pagrindinė serialo herojė Paulina yra 18-metė, taigi, pilnametė, o ne mergaitė. Seriale ji atsitiktinai pastoja po vienos nakties nuotykio su Luku, kuris, kaip paaiškėja, yra velnio sūnus. Nėštumas suteikia Paulinai antgamtinių galių ir prasideda epinė gėrio ir blogio kova.

Netiesa ir tai, kad ši produkcija skirta vaikams. Jungtinėse Amerikos Valstijose serialas pažymėtas „TV-MA“ ženklu, reiškiančiu, kad jis yra skirtas suaugusiųjų auditorijai ir gali būti netinkamas jaunesniems nei 17 metų žiūrovams. Analogiškai, Vokietijoje serialą rekomenduojama žiūrėti tik sulaukus 16 metų, o Singapūre – nuo 21 metų (čia).

„Disney+„ platformoje serialą „Pauline“ pradėta rodyti nuo gegužės 22 d., tačiau, skirtingai nei rašoma socialiniuose tinkluose, platforma nėra serialo kūrėjai. Tai – vokiečių kurtas seriala, jo autoriai – Sebastianas Colley, Matthias Murmannas, Philippas Käßbohreris ir Elena Lyubarskaya.