Teiginiai

Jei į D. Trumpą tikrai pataikė kulka, ji turėjo nuplėšti jo ausį ar pralieti daugiau kraujo.

Verdiktas

Manipuliacija. Į D. Trumpą tikrai pataikė kulką. Tai patvirtino pirmąją pagalbą suteikę gydytojai, buvęs D. Trumpo asmeninis gydytojas ir Federalinis tyrimų biuras (FTB). Kulka pataikė į dešinės ausies viršų ir paliko 2 cm pločio žaizdą. Iš pradžių buvo didelis kraujavimas, o po to prasidėjo žymus visos viršutinės ausies dalies patinimas.

Melo detektoriaus komentaras

„Jei kulka tikrai būtų pataikiusi į ausį, kraujas būtų pasipylęs kaip fontanas ar net nuplėšęs ausį. Čia nėra net įbrėžimo“, – teigiama socialiniame tinkle „Facebook“.

FTB patvirtino, kad per pasikėsinimą kulka pataikė D. Trumpui į ausį (čia). Pirmąją pagalbą suteikę ligoninės gydytojai tai pavadino „šautine žaizda ausyje“ (čia). Pats nukentėjusysis taip pat patvirtino tokią informaciją (čia).

Nors pirmosiomis dienomis buvo mažai žinių dėl buvusio JAV prezidento D. Trumpo sužalojimų po pasikėsinimo, bet liepos 20 d. buvęs D. Trumpo gydytojas Ronny Jacksonas pasidalijo konkretesne informacija apie kandidato į JAV prezidentus būklę.

Klaidinanti žinutė

Pasak R. Jacksono, D. Trumpas patyrė šautinę žaizdą „dešinės ausies viršuje“.

padarė 2 cm pločio žaizdą, kuri tęsėsi iki ausies kremzlinio paviršiaus. Iš pradžių buvo didelis kraujavimas, po to prasidėjo žymus visos viršutinės ausies dalies patinimas“, – memorandume pranešė R. Jacksonas.

Nors po pasikėsinimo patinimas atslūgo, bet žaizda vis dar protarpiais kraujavo, todėl jam prireikė tvarsčio per Respublikonų nacionalinį suvažiavimą. Kaip rašė R. Jacksonas, atsižvelgiant į pačios žaizdos pobūdį, siūti nereikėjo (čia).

Iš pradžių D. Trumpą gydė Butlerio memorialinės ligoninės medikai. Pasak Jacksono, buvęs prezidentas D. Trumpas toliau lankysis pas savo pirminės sveikatos priežiūros gydytoją.

„Apibendrinant, buvusiam prezidentui D. Trumpui sekasi gerai, ir jis, kaip tikėtasi, sveiksta po šautinės žaizdos“, – pridūrė R. Jackson.