Teiginiai

Moteris Floridoje nuteista kalėti už tai, kad pavogė ir pardavė Joe Bideno dukros Ashley Biden dienoraštį. A. Biden savo dienoraštyje aprašė, kaip jos tėvas mėgdavo maudytis su ja duše.

Verdiktas

Manipuliacija. Už A. Biden dienoraščio vagystę ir pardavimą tikrai buvo nuteista JAV gyventoja. Tai, kad dienoraštis buvo paviešintas internete, pripažino pati A. Biden. Tačiau ji nėra patvirtinusi, kad „National File“ paviešinti dokumentai yra būtent jos asmeninis dienoraštis.

Melo detektoriaus komentaras

Amerikietė Floridos gyventoja Aimee Harris balandį buvo nuteista mėnesiui kalėjimo ir dar trims mėnesiams namų arešto už tai, kad pavogė JAV prezidento Joe Bideno dukros Ashley Biden dienoraštį ir pardavė jį dešiniųjų organizacijai „Project Veritas“ (čia).

A. Harris dienoraštį pavogė 2020 m. iš namų Floridoje, kur A. Biden anksčiau gyveno ir tebelaikė dalį savo asmeninių daiktų. A. Harris dienoraštį nesėkmingai bandė parduoti Donaldo Trumpo prezidentinei kampanijai (čia).

Socialiniuose tinkluose platinama informacija, kad savo dienoraštyje A. Biden aprašė maudynes su tėvu duše. „Project Veritas“ įkūrėjas Jamesas O’Keefe’as patvirtino, kad organizacija nepaviešino dienoraščio fragmentų, nes negalėjo patvirtinti, kad dienoraštis tikrai priklausė J. Bideno dukrai (čia).

Klaidingas įrašas

Tačiau vėliau kita dešiniųjų informavimo priemonė „National File“ pareiškė publikavusi A. Biden dienoraščio fragmentus (čia). Tiesa, puslapis rašo, kad tai ne jis, o jo neįvardintas šaltinis teigia, jog dokumentas yra A. Biden dienoraštis. Straipsnyje „National File“ paskelbė 112 skenuoto sąsiuvinio puslapių. Pasak leidinio, jo šaltinis taip pat turi garso įrašą, kuriame A. Biden patvirtina savo dienoraščio autentiškumą, taip pat dienoraščio tikrumą įvertino rašysenos ekspertas. Tačiau šios papildomos medžiagos „National File“ neviešina.

Viename iš sąsiuvinio, kuris, pasak leidinio, yra A. Biden dienoraštis, lapų rašoma: „Hiper-seksualizuota jauname amžiuje. Kas tai lėmė? Ar mane tvirkino. Manau, kad taip – nepamenu detalių, bet pamenu traumą – pamenu, kaip man nepatiko Woolzackų namuose; pamenu, kad buvau šiek tiek seksualizuota su (pussesere); pamenu seksą su draugais jauname amžiuje; dušus su tėčiu (turbūt nederama). Jausdavau susijaudinamą, kuomet nederėjo“ (čia).

Ir nors nei JAV valdžios institucijos, nei teisėsauga viešai nei patvirtino, nei paneigė dienoraščio autentiškumo (čia), tai, kad dienoraštis apskritai buvo paviešintas, patvirtino pati A. Biden laiške teisėjai prieš priimant sprendimą A. Harris byloje (čia).

„New York Times“ paviešintame laiške A. Biden rašo: „Amžinai turėsiu gyventi su tuo, kad mano asmeninis dienoraštis paviešintas internete“. Tiesa, ji nepatvirtino, kad būtent tai, ką paviešino „National File“, yra jos dienoraštis. Kartu savo laiške A. Biden pridūrė: „Girdžiu kitus grubiai neteisingai interpretuojant mano kažkada parašytus privačius tekstus ir metant melagingus kaltinimus, kurie šmeižia mane ir mano mylimus žmones“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją