Teiginiai

Vietname atidarytas pirmasis pasaulyje auksinis viešbutis.

Verdiktas

Trūksta konteksto. Viešbutį „Dolce Hanoi Golden Lake“ iš tiesų galima vadinti „auksiniu“ dėl ypatingo jame esančių elemento švytėjimo aukso spalva. Taip yra dėl to, kad kambariuose esanti santechnika, kai kurie įrankiai, dekoracijos ir kita yra padengti 24 karatų auksu, taigi, paauksuoti, tačiau nėra pagaminti iš gryno brangiojo metalo.

Melo detektoriaus komentaras

„Vietname atidarytas pirmasis pasaulyje auksinis viešbutis „Dolce Hanoi Golden Lake“. Iš aukso yra pagaminti vartai, tualetų sėdynės, sienos, kambariai ir netgi kavos puodeliai“, – tokia įdomybė paskelbta socialiniuose tinkluose. Žinutė socialiniame tinkle „Facebook“ buvo peržiūrėta daugiau nei 145 tūkst. kartų, į ją sureagavo 764 žmonės.

Tačiau naujiena apie Pietų Azijos šalyje atidarytą viešbutį atrodo įspūdingesnė, nei yra iš tikrųjų.

5 žvaigždučių viešbutis pavadinimu „Dolce Hanoi Golden Lake“ atvėrė duris 2020 m. Hanojaus mieste, Vietname. Viešbutyje įrengti 342 kambariai, 8 susitikimų kambariai, begalybės baseinas, moderni treniruoklių salė bei 3 restoranai ir barai, siūlantys azijietiškus ir europietiškus patiekalus. Tačiau bene labiausiai lankytojus stebina ypatingas pastato eksterjeras ir interjeras (čia).

Visas pastatas, kaip ir interjero detalės ir kai kurie įrenginiai, viešbutyje spindi auksu. Kiekvienuose apartamentuose įrengti vonios kambariai su auksu švytinčiomis voniomis, tualetais, kriauklėmis. Kambariuose taip pat galima mėgautis gėrimais ir aukso spalvos puodelių, o restoranuose tiekiami patiekalai, pagardinti valgomuoju auksu. Tačiau, skirtingai nei rašoma socialiniuose tinkluose, visi šie elementai nėra pagaminti iš tikro aukso, o tik juo padengti. Padengimui naudotas 24 karatų auksas. Dėl šios priežasties, kaip rašoma viešbučio internetiniame puslapyje, valytojos paauksuotiems elementams valyti nenaudoja jokių cheminių medžiagų ir valo tik drėgnomis šluostėmis. Taip siekiama išsaugoti aukso dangos ilgaamžiškumą.

Klaidinanti žinutė

Nepaisant to, kad prabangi aukso spalva išgauta naudojant tik aukso dangą, o ne gryną metalą, visai viešbučio puošybai prireikė daugiau nei tonos aukso.

Vietnamas nėra brangi atostogų kryptis, todėl ir nakvynės kaina „auksiniame“ viešbutyje įkandama net ir turintiems pakankamai ribotą biudžetą. Platformoje „Booking“ birželio 30 d. vienos nakties nakvynės kaina vienam suaugusiajam viešbutyje siekė 91 eurą, tiesa, į šią kainą nėra įskaičiuoti pusryčiai, kuriuos siūloma įsigyti papildomai sumokėjus 19 eurų (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją