„Sankcijos. makDonalDsai palieka Rusiją rinka. ...pakuojasi čemodanus“, – tokiu komentaru iliustruotas trumpas reportažas, kuriame ekskavatorius naikina „McDonalds“ iškabą.

Klaidinanti žinutė

Tačiau, pasinaudojus atvirkštine vaizdų paieška, nesudėtinga atsekti, kad su tinklo išėjimu iš Rusijos rinkos siužetas neturi nieko bendro. Tuo pačiu vaizdo įrašu 2018 m. spalio 28 d. pasidalijo griovimo paslaugas Jungtinėse Amerikos Valstijose teikianti įmonė „Simpson Dirt Construction“. Įmonės „Youtube“ paskyroje šis siužetas įvardytas taip: „Mes nugriovėme „McDonald‘s“ Prate. Jokių pietų šią dieną. Pratas“

Pratas – JAV Kanzaso valstijoje įsikūręs nedidelis miestas, turintis tik kiek daugiau nei 6000 gyventojų. Akivaizdu, kad ši lokacija su Rusiją paliekančiu verslu neturi nieko bendro. Tai, kad siužetas nufilmuotas ne Rusijoje, įrodo ir ant iškabų matomi angliški užrašai.

Vis dėlto, informacija, kad „McDonalds“ tinklas traukiasi iš Rusijos rinkos – teisinga. Greitojo maisto milžinas paskelbė laikinai stabdantis tiesioginę veiklą ir uždarantis 850 šalyje agresorėje įsikūrusių restoranų.

Išvados

Trumpas vaizdo siužetas, kuriame matyti, kaip griaunama „McDonald‘s“ restoranų tinklo iškaba, buvo nufilmuotas ne Rusijoje, o JAV Kanzaso valstijoje esančiame Prato mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją